Ezek a tényezők fontosak az Y, és Z generáció számára!

A munkavállalást ma már nem úgy kell elképzelni, mint korábban. Idáig a vállatok voltak „alkupozícióban”, azonban fordult a kocka. A jelentkezőknek is vannak elvárásaik, amelyeket előszeretettel közölnek is az interjún. A cégeknek másfajta stratégiában kell gondolkodniuk, ha új munkaerőt szeretnének toborozni. A mai generációnak merőben más elvárásai vannak egy munkahellyel kapcsolatban, mint pl az X generációnak. Nézzük meg, milyen szempontokról is van szó!

  • Őszinteség: Az állásra jelentkezők elvárják azt, hogy őszinték legyenek velük. Ugyanakkor ez a vállalatok számára is kulcsfontosságúvá vált. Nem kifizetődő az, hogy a jelentkezőket hitegetik: megkapják a béren kívüli juttatásokat, rugalmas munkaidőt kínálnak stb. Előbb vagy utóbb úgy is kiderül, hogy mindez csak szemfényvesztés, és az új munkaerő továbbállhat, negatív véleményt cipelve magával a cégről!
  • Stabilitás: Senki sem szereti a bizonytalanságot, de az új generáció kiváltképp nem szereti! Új munkaerőt csak stabil környezeti háttérrel lehet a leghatékonyabban toborozni!
  • Versenyképes bérezés: Állásra történő jelentkezésnél az egyik legfontosabb tényező a fizetés. Az Y, és Z generáció alacsony fizetésért hosszútávon nem fogja elvállalni a munkát. Lehet, hogy ideig-óráig a cégnél marad, de folyamatosan keresni fogja a jobb lehetőséget.
  • Visszacsatolás: Az új generáció elvárja, hogy munkájáról visszajelzést kapjon a vezetőtől! Számukra ez egy megerősítést jelent, hogy jól végzik-e munkájukat. A vezetőknek erre nagyon oda kell figyelniük!
  • Munkahelyi környezet: A munkahelyi légkör is meghatározó az Y, és Z generáció számára. Amennyiben úgy érzik, nem becsülik meg őket, vagy nem érzik jól magukat, könnyűszerrel másik munka után néznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük