Hogy találhatod meg te is a tökéletes munkaruhát?

Tökéletes munkaruha

Ha olyan munkát végzünk, ahol fontos a megfelelő öltözet, akkor nem érdemes a spórolás miatt egy szimpla póló–nadrág kombinációt választani, hiszen gyakran a saját testi épségünk múlhat a megfelelő munkaruhán. Milyen szempontok alapján érdemes kiválasztanunk?

A minőség igenis fontos

A munkaruhát általában fizikai és olyan gyári munkák alatt viselik, ahol megsérülhetünk, elkoszolódhat a szimpla ruha, vagy épp akár meg is éghet, ha olyan anyagokkal dolgozunk. Ezért ha valóban biztonságos és hosszú évekig hordható munkaruhát szeretnénk, érdemes mindig a minőséget választani. A jól és erősen varrott ruházat, cipő, valamint a strapabíró anyagok használata egy munkaruházat esetén már garantálhatja a minőséget is. Azonban a valódi minőséget olyan munkaruha bolt kínálatában találjuk csak meg, ahol tényleg prémium munkaruházatot gyártó márkák kínálatával foglalkoznak. Ezt könnyedén lecsekkolhatjuk, hiszen elég csak a márkák nevét beírni a keresőbe, és máris információra lelünk a minőséget illetően.

Vegyünk pontos méretet magunkról

A kényelmes és balesetmentes munkavégzés egyik feltétele, hogy a munkaruházat tökéletesen passzoljon ránk. Ha túl szűk, az eltereli a figyelmet a munkáról, ha pedig túl bő, az még balesetet is okozhat. Sok baleset történt például úgy, hogy a lógó munkaruházatot bekapta valamilyen gyári gép, aminek csúnya vége lett. Ezért mindig olyan méretű legyen a munkavédelmi ruházat, ami nem túl szűk, de nem is bő. Ez a cipőre is igaz, hiszen ott is fennállhat egy túl nagy cipő esetén az, hogy egyszerűen elbotlunk miatta, vagy kimegy a bokánk. Nem érdemes tehát kockáztatni.

Mindig az adott munkának megfelelő ruházatban legyünk

Ha vegyi anyagokkal dolgozunk, akkor olyan munkaruházatot nézzünk, amely ellenáll a ráfröccsenő vegyszereknek. Bakancsból is kapni olyan típusokat, amelyek nem rongálódnak a savas anyagok hatására sem, ezen kívül például nem csúsznak az olajos, szennyezett padlón. Mindig vegyük tehát figyelembe a munkavégzésünk körülményeit. A munkavédelmi ruházattal foglalkozó üzletekben általában feltüntetik, hogy milyen munkaruházat mely munkavégzésekhez megfelelő, ezt mindig vegyük figyelembe.

További cikkek