Top márkák a prémium munkaruhában: Minden, amit tudni érdemes!

A prémium munkaruha első hallásra megfizethetetlennek tűnik. Ez azonban koránt sincs így, hiszen már rövidtávon is megtérül az áruk azáltal, hogy akár évekig is használhatóak lesznek. Emellett környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vehetünk, valamint egészségesebb a kollégák számára. A prémium munkaruha megismeréséért és az élvonalban lévő márkák körképéért olvass tovább, hiszen ezzel is kitűnhet céged!

Hogyan különböztetjük meg a prémium munkaruhát?

Hagyományos munkaruhát akár pár száz forintokért is kaphatunk. Egy egyszerű pamut póló és egy vízlepergető kötény is adhat kényelmet, viszont egy dolgot biztos nem tud nyújtani: biztonságot és védelmet a munkavállalóknak. A prémium munkaruha tehát nemcsak az anyag összetételében különbözik, hanem abban is, hogy milyen feladatokat lát el az adott ruhadarab. 

Az, hogy milyen pamutot használ a gyártó, minden gyártó esetén más és más. A prémium pamutvászon anyaga attól prémium, hogy vastagabb és sűrűbb szövésű, mint hagyományos, olcsóbb társaié. Ennek köszönhetően pedig nem gyűrődik annyira, így nem szükséges annyi időt a vasalásával tölteni, tehát időt takaríthatunk meg. A 100 százalékos pamut önmagában kényelmes viseletet kell, hogy biztosítson, valamint kiváló légáteresztő képességgel is rendelkezik. Nem véletlen, hogy folyton hallhatjuk, hogy minden, közvetlenül a bőrünkkel érintkező ruhadarab pamut legyen. Alatta nem izzad úgy bőrünk és a baktériumok sem tapadnak meg annyira.  

Az olcsóbb termékeknél a pamutot összekeverik műanyaggal, mint amilyen a polyester is. Ezek a ruhadarabok a műanyag tömör anyagának köszönhetően kevésbé légáteresztők, így nagyobb esélye van a baktériumoknak megtelepedni a bőrön. A színtiszta pamut tehát egészségügyi okokból is ajánlott, így védhetjük a munkavállalók egészségét, nem csak puhább, kényelmesebb és kellemesebb. A műanyag hiányosság miatt viszont kevésbé lesz tartós, így számítsunk arra, hogy az aláöltözet, póló gyakrabban cserére szorul még a prémium munkaruhák esetén is.

Az anyag összetétele azonban függ attól, is hogy milyen funkciója van. Munkáskabát esetén pontosan az szükséges, hogy kevert anyagú legyen, mert a polyester az, amelyik a vízlepergető hatást tudja biztosítani. Egy acélbetétes csizmánál pedig pontosan az a fontos, hogy még a levegő se jusson be, nem hogy a kés hegye. A prémium munkaruhát érdemes tehát összességében megítélni: a munkaruha funkcionalitásától kezdve az anyagösszetételen át az árán keresztül. 

Prémium márkák a munkaruhák terén

A munkavédelmi cipők és a ruhák terén is találunk meghatározó márkákat, néha pont olyat, amelyet nem is gondolnánk!

Skechers – az ESD cipők legjobbja?

Kevesen tudják, de a Skechers cipői nemcsak futásra és a hétköznapokra megfelelőek. Munkavédelmi cipőik közül az ESD cipők azok, amelyekre igazán nagy hangsúlyt fektetnek. A sportos megjelenésnek köszönhetően egyszerű futócipőnek is tűnhetnek, mégis  orr- és talpátszúrás védelemmel, illetve memóriahabos talpbetéttel rendelkeznek a maximális kényelem érdekében.  

Munkabakancsok a Caterpillar-tól

A Caterpillar ikonikus bézs színű bakancsai mindenki számára ismerősek. Ezek a munkavédelmi bakancsok légáteresztő belsővel és ökobőr béléssel készülnek, vagyis a hidegben is kiváló védelmet biztosítanak a hőszigetelésnek köszönhetően. Ha munkavédelmi bakancsra van szükség, akkor biztos választás! 

Helly Hansen munkaruházat

A Helly Hansen a sport szerelmeseinek is ismerős lehet, azonban munkaruha kollekciója is van. Nők és férfiak számára is széles választékot biztosítanak az esőkabátok és vízálló nadrágok terén. Emellett ugyanúgy munkavédelmi cipőket is találhatunk a kínálatban, és garantáltan prémium minőséget kapunk. 

Carhartt – a legismertebb márka

A Carhartt munkavédelmi ruhái láthatósági ruhadarabokat, lángálló és tűzálló ruhákat, overálokat, kantáros nadrágokat, flanelingeket is tartalmaz. Nők és férfiak számára is széles a választék, valamint a Carhartt Company Gear segítségével logózott, brandelt ruhákat is készíthetünk a dolgozók számára! 

A prémium márka biztosítékot ad a kényelemre, komfortra, biztonságra és a tartósságra is, így igyekezzünk ilyen munkaruhát választani. A legkevesebb, amit tehetünk dolgozóinkért az az, hogy megvédjük őket a munka során, ehhez viszont a minőségi munkaruházat a legalkalmasabb. A kiválasztásnál figyeljünk az anyagösszetételre és a funkcionalitásra, hogy a ruha megkönnyítse a dolgozók munkáját, ne megnehezítse. Ha pedig megtaláltuk az ideális márkát, ne váltsunk! 

További cikkek