Ezekre a tulajdonságainkra is szükségünk lesz, ha dolgozni szeretnénk!

Megszoktuk már, hogy a vállalatok elvárásokat támasztanak velünk szemben. Ezeket többnyire az álláshirdetésekben olvashatjuk: Azonban vannak olyan elvárások, amelyeket sehol nem tüntetnek fel, de rendelkeznünk kell velük: Nézzük meg, melyek ezek:

  • Megbízhatóság: Természetesen ezt a tulajdonságot nem írják bele egyik álláshirdetésbe sem, de a legfontosabb, hogy megbízhatóak legyünk, különben a cégek nem fognak alkalmazni bennünket. Különben is, ha nem vagyunk megbízhatóak, előbb vagy utóbb úgy is kiderül, és mi kerülünk kellemetlen helyzetbe.
  • Őszinteség: A vállalatok ezt nem hozzák nyilvánosságra, de ezt is elvárják tőlünk. Bármilyen problémánk van, forduljunk bizalommal a vezetőséghez, hogy tudjanak rajtunk segíteni.
  • Terhelhetőség: Ez nagyon fontos tulajdonság, különösen a mai világban, amikor nemcsak egy dologra kell koncentrálni. A terhelhető munkavállalókat szeretik a cégek, csak egyre ügyeljünk. Ne hagyjuk, hogy kihasználjanak bennünket. Egy szintig terhelhetők lehetünk, de azért nem mindent nekünk kell csinálni!
  • Alkalmazkodóképesség: Bizony ez is nagyon fontos, különösen akkor, ha csapatban kell majd együtt dolgoznunk a többiekkel. Nem csak mi dolgozunk a cégnél, ezzel jobb, ha tisztában vagyunk.
  • Mobilis: Jó, ha több mindenhez értünk, legalábbis ez előnyünkre válhat. Ennek a tulajdonságunknak köszönhetően a cég felfigyelhet ránk, és bármilyen pozícióba betehet bennünket.

A fentebb említett tulajdonságokkal is rendelkezünk kell, ha szeretnénk magunknak egy jó állást, és hosszútávon szeretnénk dolgozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük