Ezeket a képességeket várhatják el tőlünk a cégek

Amikor jelentkezünk egy állásra, akkor nagyon alaposan olvassuk el a jelentkezés feltételeit! Ha köszönőviszonyban nem vagyunk a hirdetésben leírtakkal, akkor inkább ne is jelentkezzünk az állásra! Ha mégis felvennének, később úgy is kiderülne, hogy nem értünk például az Excel programhoz. Na de pontosan milyen feltételeket olvashatunk egy hirdetésben? Nézzük meg közelebbről:

  • Kommunikációs képesség: Szinte ezt alapelvárásnak tekintik a vállalatok, főleg olyan munkakörnél, ahol emberekkel kell foglalkozni. Milyen munka jöhet itt szóba? Szállodai recepció, ügyfélszolgálat, Call center, média ügynökség. Előnnyel indulhatunk a munkaerőpiacon, ha van kommunikációs képesítésünk.
  • Számítógépes ismeretek: Ma már szinte mindent számítógépek segítségével kell elvégezni. Dokumentumok megírása, eredmény kimutatások összegzése stb. Tehát a cégek joggal várják el tőlünk, hogy rendelkezzünk magas szintű számítógépes ismeretekkel. Szintén előnyt kovácsolhatunk abból, ha van olyan oklevelünk, amely igazolja, hogy elvégeztünk egy tanfolyamot.
  • Csapatmunka: Sok helyen bizony emberekkel kell együtt dolgozni, viszont ez nem mindenkinek megy. Amennyiben multinacionális vállalathoz szeretnénk bekerülni, akkor jó, ha tudjuk, hogy egy bizonyos szinten alkalmazkodnunk kell.
  • Terhelhetőség: A cégek a legtöbb esetben terhelhető munkaerőt keresnek hosszú távra.
  • Nyelvtudás: Ha egy komoly pozícióra pályázunk, akkor elengedhetetlen a megfelelő nyelvismeret. Napjainkban már nem elég egy nyelven beszélni, sokkal magasabb pozícióba kerülhetünk, ha több nyelven beszélünk. Ha van nyelvvizsgánk, csak jól jöhetünk ki a helyzetből. Sőt egyes cégek nyelvvizsgához kötik a jelentkezést.
  • Motiváltság: A jó munkához elengedhetetlen az, hogy motiváltak legyünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük