Ezekkel a módszerekkel csökkenthetjük a stresszt!

A stressz velejárója életünknek, nem tudjuk elkerülni. Legyen szó akár magánéletről, vagy munkáról, stressz faktorok sokszor érnek bennünket. Kutatások is kimutatták már, hogy nagyon sok betegség a stressznek köszönhető. Nézzünk meg pár javaslatot arra, miként lehet csökkenteni a bennünk lévő stresszt!

  • Mivel legfőképpen a munkahelyen töltjük időnk nagy részét, és nem mindig sikerül eljutni az edzőterembe, így hát szerezzünk be egy stressz labdát. Amikor már elviselhetetlenné válik bennünk a feszültség, akkor ez a kislabda jó célt szolgálhat. Legalább megmarad a berendezés…
  • Szervezzük meg napjainkat, és alakítsuk úgy, hogy a sportolás is beleférjen. A stresszt legfőképpen mozgással tudjuk csökkenteni. Találjuk meg azt a sportágat, vagy mozgási formát, amelyet szívesen végzünk hetente legalább egyszer, vagy kétszer.
  • Vannak még különböző módszerek, amelyekkel segíthetünk magunkon, ilyen a jóga is. A jóga gyakorlatilag mindenre jó, mint például szorongásra, stresszre, és alvászavarra is. Mind tudjuk, hogy a stressz mindenre kihat, életminőségünket csökkentheti.
  • Minden fejben dől el. Lehet ezt mondani, így tehát próbáljuk meg lazábban kezelni a dolgokat. Ne legyünk idegesek mindenen, mert az csak árthat nekünk. Sok a munka? Attól nem leszünk hamarabb készen, ha dühöngünk, és fűnek fának elújságoljuk, nekünk mennyi dolgunk van. Álljunk hát neki a feladatoknak… Előbb, vagy utóbb úgy is készen leszünk…

Próbáljuk meg száműzni a stresszt az életünkből, mert hosszútávon testünk fogja bánni. Ép testben ép lélek… Igyekezzünk hát eszerint élni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük