Az utazásnak megvannak a maga előnyei

Furcsa lehet az a kérdés, hogy az utazás hogyan függ össze a munkahelyi teljesítménnyel, pedig ha belegondolunk, a kettő között találunk összefüggéseket. Egyre több kutatás bizonyítja be azt, hogy azok, akik többször elutaznak egy évben, sokkal jobban teljesítenek a munkahelyükön. Sokszor leginkább szellemileg kell a toppon lenni, és ezt utazással könnyedén el lehet érni. Nézzük meg, hogy az utazás miként járul hozzá teljesítményünkhöz:

  • Problémamegoldó készségünk is fejlődhet. Hogyan? Idegen ország, idegen környezet. Ha nem készülünk fel kellőképpen az utazásra, az utazási sokk fázisába kerülhetnünk, amelyből muszáj kivágnunk magunkat. Főleg ha egyedül utazunk, bármikor adódhatnak váratlan helyzetek, amelyeket meg kell oldanunk. Gondoljunk itt a közlekedésre is. Ugyanakkor gyorsan kell meghoznunk némelyik döntésünket, pl hol szálljunk le a metróról, hogy időben odaérjünk egy múzeumba! Munkánk szempontjából pedig a problémamegoldó készség, és a gyors döntéshozatal meghatározó lehet.
  • Szervező és logikai készségünk is magasabb szintekre törhet. Utazás során logikusan meg kell tervezni napjainkat, hogy mit nézzünk meg. Kezdjük először azzal a látványossággal, amely a legközelebb van, és úgy haladhatunk a legtávolibb felé. Munkánk során is észrevehetjük majd, hogy feladatainkat logikus sorrendben végezzük. Rangsorolni tudunk, hogy melyek azok a teendők amelyeket időben el kell végezni, és melyek azok, amelyek még várhatnak!
  • Nemcsak a problémákat kezelhetjük könnyebben, de javulhat a helyzetfelismerő készségünk is.
  • Idegen környezetben fokozódik bennünk az adrenalin, és mindez ellenállóbbá tesz bennünket, magabiztosabban mozoghatunk idegen környezetben is. A magabiztosság pedig nélkülözhetetlen a munkakörnyezetben!
  • Nyitottabbak lehetünk, és idegen nyelvtudásunk is fejlődhet. Ha segítségre van szükségünk külföldön, idegen nyelven kell kommunikálnunk. Az idegen nyelvtudást pedig elvárják tőlünk a munkahelyen!

Észrevehető, hogy az utazás nagyban hozzájárul szellemi teljesítményünkhöz munkahelyünkön! Ha tehetjük, utazzunk többet egy évben rövidebb időre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük