Elég a munkából? Ezzel a módszerrel feltöltődhetünk

Folyton csak azt halljuk, hogy az országban munkaerőhiány van. Ennek számos negatív hatását tapasztalhatjuk meg mi is. Nem vagyunk elegen a cégnél, és a munka halomban áll az íróasztalunkon. Nem elég, hogy a saját munkánkat el kell végezni, de plusz munkát is ránk sóznak a vállalatnál. Természetesen egy ideig lehet ezt csinálni, de egy idő után betelik a pohár, és a stressz különböző tünetei jelentkezhetnek rajtunk. Amennyiben irodai munkát végzünk, legfőképpen szellemileg kell odatennünk magunkat, de ha hajtásnak vagyunk kitéve, könnyen leereszthetünk. Van egy módszer, amelyet érdemes lehet megfogadni, ha úgy érezzük, elég a munkából.

  • Az utazás segíthet rajtunk. Egyrészt nem a megszokott helyen vagyunk, másrészt a környezetváltozás máris pozitív hatással lehet ránk.
  • Hova utazzunk? Belföldre is el lehet menni, megannyi szép városa van az országnak, ha 1 napra megyünk, már az is sokat segíthet rajtunk.
  • Régóta gondolkodunk egy külföldi kiruccanáson? Néhány európai város olyan közel van, hogy érdemes kimozdulni 1 napra is. Nem kell messzire menni, Bécsbe szinte bármikor ki lehet menni. A repülőjáratok 1-2 óra hossza alatt ott vannak például Milánóba, vagy Rómába. Egy napba rengeteg minden belefér, ráadásul a repülőjegyek sem drágák már.
  • Ha nem szeretnénk „messzire” utazni, akkor kiránduljunk egy nagyot. A jó levegő szintén pozitív hatással lehet szervezetünkre.

Érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat, mert egy utazás sokat segíthet fizikai, és szellemi állapotunkon. Azon gondolkodunk, hogy mikor menjünk? Ha heti 5 napot dolgozunk, még mindig maradt 2 nap…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük