Néhány tipp, amelyet fogadjunk meg önéletrajzírásnál!

Az önéletrajz megírására nagyon figyeljünk oda, mert ez sok mindent elárulhat rólunk. Önéletrajz mintákat találunk az interneten, sokkal inkább most arról lesz szó, mit írjunk, és mit ne írjunk önéletrajzunkba:

  • Ha a fővárosban szeretnénk munkát találni, lakcímünket csak akkor írjuk bele önéletrajzunkba, ha az lényeges a munka szempontjából, és előnyre tehetünk szert.
  • Tüntessünk fel neveket az önéletrajzban. Ne csak azt írjuk le, hogy milyen munkakörben dolgoztunk, és mennyi ideig, hanem azt is, ha neves vállalatoknál tevékenykedtünk. Egy jó hírnévvel rendelkező vállalatnál nincs jobb referencia.
  • Használjunk fel minden olyan dokumentumot, amely a hasznunkra válhat. Ilyen lehet a teljesítményértékelés. Amennyiben pozitív visszajelzést kaptunk munkánkról előző munkahelyünkön, ne szégyelljünk előhozakodni vele. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy miénk legyen az állás.
  • Használjunk megfelelő e-mail címet levelezésünkhöz. Mondani sem kell, hogy kerüljük az ilyen, és hasonló neveket: szokecica94, autoimado 89, és társait. Az ilyen nevekkel csak azt érhetjük el, hogy komolytalannak vesznek bennünket. Ha egy magasabb pozíciót szeretnénk megpályázni, ilyen e-mail nevekkel komolytalannak gondolhatnak bennünket.
  • Fontosak a képességek, de az „elcsépelt” dolgokat ne erőltessük, ha nem muszáj. Mire kell itt gondolni? MS Office ismerete, kiváló kommunikációs képességek, csapatmunka. Olyan tényezőket írjunk bele önéletrajzunkba, amelyekkel kitűnünk a „tömegből”.
  • Végezetül a hobbira kell még kitérni. Akkor írjuk bele a hobbinkat, ha az valóban érdekessé tesz bennünket. Egy pénzügyi vállalatot nem fog érdekelni az, hogy szabadidőnkben úszni szoktunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük