Az utazás jótékony hatással van a munkavégzésre!

Amikor csak tehetjük utazzunk el, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, új helyeket fedezzünk fel, és élményekkel feltöltődve érjünk haza. Nem is gondolnánk, de az utazás hozzájárul személyes fejlődésünkhöz, ráadásul a munkavégzésünkre is jótékony hatással lehet. Gondoljunk bele, hogy már az utazás előtti időszak is felvillanyozhat bennünket. A készülődés, és a tudat, hogy kikapcsolódhatunk, motiváltabbá tehet bennünket a munkában. Amennyiben nem utazási irodával utazunk, az egyénileg szervezett utazás igazi kihívás lehet számunkra. Idegen országban minden sokkal nehezebb, de ha meghoztuk ezt a döntést, akkor már egy lépéssel kikerültünk a komfortzónánkól. Nézzük meg, az utazásnak milyen jótékony hatásai lehetnek:

  • Egy idegen országban folyamatosan szituációkba keveredhetünk: például amikor útbaigazítást kérünk egy külföldi személytől, vagy amikor az étteremben rendelünk. Általában gyorsan kell hoznunk bizonyos döntéseket, s ezek által könnyebben átláthatjuk a helyzeteket, s majd észrevehetjük, hogy a munkahelyen is gyorsabban kapcsolhat az agyunk bizonyos szituációkban!
  • A nyelvtudásunk is fejlődhet, mivel külföldön az adott ország nyelvén kell kommunikálnunk. Mind tudjuk, hogy a nyelvtudás mennyire fontos a vállalatok számára.
  • Előfordulhat, hogy külföldön is meg kell oldanunk bizonyos problémákat. Hirtelen lekerülünk a térképről, és vissza kell találni a szállásra. Ha nincs internetünk, akkor jó eséllyel támaszkodhatunk a térképre. Egy utazás javíthat a problémamegoldó képességünkön is.
  • Az utazás segíthet abban, hogy egy kicsit nyitottabban nézzünk a világra, s így kezdeményezőkészségünk is fejlődhet.

Érdemes egy évben többször is elutazni, egyrészt, hogy kiszakadjunk a szürke hétköznapokból, másrészt, hogy feltöltődjünk, és pihenjünk egy keveset! Ajánlott a hosszú hétvégéket kihasználni az utazásra. Egyébként egyre népszerűbbek a rövidebb utazások, így egy évben akár többször is el lehet utazni!

További cikkek

KreativitásKreativitás

A kreativitást igénylő munkákhoz nagy türelem kell. Természetesen nem születhet mindenki zenésznek, írónak, vagy művésznek. Új dolgokat kitalálni napról napra nem egyszerű feladat, ráadásul megterhelő is lehet. A kreativitást nem

Álláskeresési technikákÁlláskeresési technikák

Manapság már számos álláskeresési technikát ismerhetünk. A hagyományostól kezdve egészen a modern technikáig. Nézzük meg közelebbről, milyen lehetőségek állhatnak rendelkezésünkre. Egyértelmű, hogy legelőször az internetet hívjuk segítségül. A világhálón szörfözve