Egyre fontosabbá válik a környezetvédelem a vállalatok számára is.

A környezetvédelem kiemelt fontosságot élvez a vállalatok körében, amelyet társadalmi felelősségvállalás keretében lehet kiemelni. Egyre több cég figyel oda, hogy környezettudatos legyen. Hogyan is lehet ezt elérni? Apróságokra is elég gondolni:

  • A környezet megóvása érdekében a legtöbb helyen szelektíven lehet gyűjteni a szemetet. Nem elegendő kitenni a kukákat, el kell érni azt is, hogy a munkavállalók is azonosulni tudjanak a kezdeményezéssel. Különböző környezetvédelmi plakátok kihelyezésével, vagy szóbeli tájékoztatással is lehet eredményt elérni.
  • A műanyag ártalmas a környezetre! Ezért kell egyre jobban tudatosítani az alkalmazottakban, hogy műanyag pohár, és evőeszköz helyett használjanak bögrét, üvegpoharat, és fémevőeszközt minden étkezéshez. Ezzel is csökkenteni lehet a szemétmennyiséget.
  • Tényleg olyan fontos, hogy minden információt ki kelljen nyomtatni? Amennyiben nem fontos, ne nyomtassunk!! Ne használjuk feleslegesen a papírt! A kommunikációs technológia korában fotózzunk, továbbítsunk, de ha nem fontos, ne nyomtassunk! Természetesen vannak olyan szerződések, amelyeket muszáj kinyomtatni, de ezeken kívül kíméljük meg a fákat, ha lehet!

Ezeken felül mi is tehetünk annak érdekében, hogy jobban megóvjuk környezetünket:

  • Ne szemeteljünk az utcán, ne legyünk restek, dobjuk ki szemetünket!
  • Ha kirándulunk, ott is figyeljünk a környezetre, ne szennyezzük a tavakat, mert az árthat az élővilágnak!

Egy kis tudatossággal, és odafigyeléssel kicsit jobbá tehetjük a világot, úgy, hogy nem szennyezzük a környezetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük