A gyakornoki idő fontos a diákok számára!

Nem is gondolnánk, hogy a gyakornoki idő mennyire hasznos lehet a diákok számára! Anyagi szempontból nem túl kifizetődő, de a gyakornoki programnak nem is ez a lényege. Amikor egy diák elkezdi a gyakorlatát, azt jelenti, hogy betekintést nyer a munka világába! Teljesen más közegbe kerül, mint az iskola, és ehhez is alkalmazkodni kell.

Mint az iskolában, a munkahelyen is vannak szabályok, amelyeket be kell tartani! Itt is van egy munkakezdés, és munkaidő, amelyet szigorúan be kell tartani. Minden esetben időben kell érkezni a céghez. Az iskolában is büntetés jár azért, ha a tanulók nem érkeznek meg pontosan az órára. A munkahelyen szigorúbbak a szabályok. Az első figyelmeztetésnél még nem, de ha sokadszorra fordul elő a késés, akkor bizony kirúgás járhat érte.

Az elvégzendő feladatokra fokozottan figyelni kell, és koncentrálni is egyben. Azért fizetik a munkavállalókat, ebben az esetben diákokat, hogy a munka maradéktalanul el legyen végezve.

A gyakornoki idő alatt a diákoknak érdemes beilleszkedni a szervezetbe, mert ha jól dolgoznak, akkor a későbbiekben teljes munkavállalóként munkálkodhatnak a cégnél. Azért, hogy sikeres legyen a beilleszkedés, nem szabad visszautasítani semmilyen ajánlatot. Amennyiben a cég egy bulit, vagy csapatépítőt szervez, mindenképpen érdemes rajta részt venni. Nem is adódhatna jobb alkalom arra, hogy a tanulók jobban megismerjék a munkatársaikat. Érdemes már jóval a gyakornoki idő előtt felkeresni a vállalatokat, mert időbe telhet mire a diákok találnak egy céget, aki foglalkoztatni tudja őket a gyakornoki program keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük