Kérdések, amelyeket tegyünk fel magunknak önéletrajzküldés előtt!

Az álláskeresés soha nem volt egyszerű folyamat, nincs ez másképp napjainkban sem. Adjunk időt magunknak, mert időbe telhet, mire megtaláljuk az ideális munkakört! Mikor érdemes beadni az önéletrajzunkat egy céghez, és milyen kérdéseket kell letisztázni magunkban?

Akkor, amikor komolyan gondoljuk a jelentkezést. Sokan csinálják azt, hogy hirtelen felindulásból beadják 5 helyre pályázatukat, de nem gondolják komolyan az elhelyezkedést. Ezt nem ajánlatos elkövetni, ugyanis ezzel időt veszítünk.

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen munkakörben szeretnénk elhelyezkedni, le kell tisztázni magunkban, hogy mit is akarunk magunkkal kezdeni. Fizikai munka érdekel, vagy netán szellemi munkát szeretnénk végezni? Csapatban sokkal erősebbek vagyunk, vagy az egyedüli munkavégzést részesítjük előnyben? Szívesebben dolgoznánk egy olyan cégnél, ahol a hírnév mindenekfelett áll? Nem szeretjük a pörgést, és a felületes kapcsolatokat, sokkal inkább a kiscégek hívei vagyunk? Bizony nagyon sok tényezőt figyelembe kell vennünk álláskeresés során.

Amennyiben komolyak a szándékaink, és kinéztünk magunknak egy céget, akkor nincs más hátra, készüljünk fel alaposan az interjúra! Ami a legfontosabb, hogy nézzünk utána a vállalatnak, és gyűjtsünk be minél több információt a cégről! A HR-esek előszeretettel tesztelik a jelentkezőket, hogy mennyit tudnak a vállalatról! Ezzel kiszűrik azt, hogy ki az, aki ténylegesen komolyan gondolja az elhelyezkedést!

Az álláskeresés előtt megválaszolandó kérdésekre tekintsünk úgy, mint egyfajta önismereti tesztre! Fontos, hogy ismerjük magunkat, és legyenek kitűzött céljaink, mert máskülönben csak sodródunk az árral, és közben elfelejtünk élni!

További cikkek