A mindennapokban csökkentsük a stresszt!

Akarjuk vagy sem, a stressz velejárója életünknek. Kikerülni nem tudjuk, hiszen naponta érnek bennünket olyan ingerek, amelyeket stresszként élünk meg. Megannyi kutatás is bebizonyította már, hogy a betegségek legfőbb kiváltó oka a stresszes életmód. Ha egy mód van rá, ne stresszeljünk feleslegesen, hiszen csak magunknak ártunk vele. Bekövetkezett a stressz? Mit tehetünk azért, hogy lenyugodjunk?

  • Elsőre nevetségesnek tűnhet, de vannak ún. stresszlabdák, amelyek segítik levezetni a bennünk lévő feszültséget. Ezek a labdák többnyire kicsik, és puhák. Nyomkorásszuk hát, ameddig szükségét érezzük.
  • A legfőbb stresszlevezető egy kiadós sportolás. Amennyiben a stressztől túlteng bennünk az adrenalin, adjuk hát ki magunkból, semmiképpen se tartsuk magunkba, mert ezzel szintén csak magunknak okozunk problémát! Egy kiadós úszás, vagy akár fallabdázás után jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben!
  • Nem tudunk megnyugodni, mert izgatottak vagyunk, hogyan sikerül a projekt, amitől a vállalat jövője függ? Mit tudunk tenni ilyenkor? Nyugtatót vagy altatót semmi esetre se vegyünk be, mert ezek a „gyógyszerek” csak eltompítanak bennünket. Ha annyira szeretnénk, akkor csináljunk egy nyugtatóteát magunknak.
  • Beszéljük ki problémáinkat legjobb barátunknak/barátnőnknek, vagy annak, aki közel áll hozzánk. Ezzel is könnyíthetünk magunkon, hogy valaki meghallgat minket!

Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb stresszfaktor érjen bennünket, és próbáljunk meg ne idegeskedni mindenen!

További cikkek

Stressz a munkahelyenStressz a munkahelyen

Bizonyára már mindannyian megtapasztalhattuk ezt. A stresszt egyfajta bizonytalanságérzet váltja ki belőlünk, amelyre a szervezetünk különféle módokon reagál. Izzadhatunk, hevesebben verhet a szívünk, gyomorbántalmaink is lehetnek. Mi van akkor, ha

Munkahelyi konfliktusMunkahelyi konfliktus

Nem a legjobb dolog a világon a konfrontálódás, de vannak helyzetek, amikor indokolttá válik, legfőképpen a munkahelyen. Mindannyian mások vagyunk, eltérő személyiséggel, és adódhatnak olyan szituációk, amikor nem értünk egyet