Mit nyerhetünk, ha külföldre megyünk dolgozni? I.

Beszéltünk már arról, hogy mit veszíthetünk azzal, ha külföldre megyünk. Természetesen nemcsak a veszteségekre kell gondolni, hanem arra is, hogy mit nyerhetünk vele. Nézzük át az alábbi listát, miért jó, ha külföldön is kipróbáljuk magunkat:

  • Idegen ország, új környezet: Amennyiben egyedül vágunk neki a „nagy kalandnak”, akkor senki nem lesz ott mellettünk segítség gyanánt. Mindent egyedül kell intéznünk, fel kell találnunk magukat. Ha bevállaljuk a külföldi munkavállalást, akkor problémamegoldó képességünk fejlődhet, amelynek nagyhasznát vesszük az élet bármely területén.
  • Élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodhatunk: A külföldi élet során megannyi tapasztalattal lehetünk gazdagabbak. Az a fontos, hogy mindenhez nyitottan álljunk hozzá. A megszerzett tapasztalatot pedig kamatoztathatjuk itthon a későbbiekben, ha mégis úgy határozunk, hogy hazaköltözünk. A hazai vállalatok szeretik a külföldi tapasztalattal rendelkező munkaerőt.
  • Nyelvtudás: Ha külföldön dolgozunk, könnyedén csiszolhatunk nyelvtudásunkon. Mivel mindennap ugyanabban a környezetben dolgozunk, így könnyűszerrel felhozhatjuk nyelvtudásukat egy bizonyos szintre. Észre sem fogjuk venni, de egy idő után már a szleng kifejezéseket is könnyűszerrel megértjük majd.
  • Barátok, ismeretségek: Külföldi kint tartózkodásunk során ugyanúgy kiépíthetjük saját kapcsolati hálónkat. Ugyanúgy lesznek barátaink, ismerőseink, de sajnos ugyanúgy lesznek olyanok is, akikkel nem szimpatizálunk. Gondoljunk bele, hogy ez itthoni környezetben is ugyanígy történne!
  • Fizetés: Akárhonnan is nézzük, a külföldi munkák jobban fizetnek, mint az itthoniak. Sokan a megélhetés miatt mennek ki külföldre, így anyagilag biztosan jobban járnak azok, akik külföldön dolgoznak.

A következő részben folytatjuk még, mi mindent lehet nyerni a külföldi élettel!

További cikkek