Várják a pincéreket is a Balatonra

Az interneten számtalan helyen lehet találni pincér álláshirdetést, főként a Balaton környékére várják a vendéglátósokat. Sok hirdetésben magas összegű fizetés az ígéret. A balatoni szezon ugrásra kész, ezt mutatja, hogy a különböző álláskereső Facebook csoportokba szinte percenként érkeznek be az újabb és újabb hirdetések.

Fagyisokat, szakácsokat, felszolgálókat keresnek igazán kecsegtető ajánlatokkal. Az érdeklődőknek azonban érdemes elolvasni a hirdetés alatti kommenteket, esetleg utánajárni az ajánlatoknak, mert sokszor az ajánlat köszönőviszonyban sincs a valósággal. Egy friss hirdetés szemet szúrt a Pénzcentrum szerkesztőinek, melyben havi nettó 350 ezer forintot kínálnak egy siófoki étteremben a leendő felszolgálónak.

Telefonos érdeklődésre annyi kiderült, hogy bejelentett munkáról van szó, német nyelvtudás szükséges az állás betöltéséhez, ám ennek a 350 ezres fizetésnek egy része a borravalóból tevődik ki. Hogy az pontosan mennyi, végül nem derült ki, mivel a beszélgetésünk közben hirtelen betöltötték az állást. Tavalyi év során, sőt, már 2017-ben jelentkezett a probléma, a Pénzcentrum is több alkalommal beszámolt róla, hogy hiába a sok vendég, nincs, aki kiszolgálja őket, és tarthatatlan a munkaerőhiány. Több vendéglátóegység a szezon közepén kénytelen volt bezárni, hiszen egészen egyszerűen nem volt, aki dolgozzon a partmenti büfékben, éttermekben. Nem vitás, a kifizetett munkabér az elsődleges szempont, de egyre erőteljesebb tendencia, hogy a munkakörülmények, a főnök hozzáállása, a jó csapat szellem tartja meg vagy űzi el a munkavállalót. Ezekhez kell megoldásokat adni a szolgáltatni szférának, hogyan meg tudja tartani munkatársait, képezze őket, hogy a következő szezont is együtt kezdhessék – mondta el Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége Veszprém Megyei Képviseletének elnöke.

Forrás: penzcentrum.hu

További cikkek