Várják a bankok a szakembereket

A legtöbb állást a Takarékbank hirdeti, jelenleg 272 nyitott pozíció is van náluk, az OTP Banknál 239 helyre keresnek szakembert Hatalmas a verseny a bankok között munkaerőpiacon: a legnagyobb kereslet az informatikusok körében van, azonban szinte minden területen vannak üres pozíciók. A hitelintézeteket is sújtja a munkaerőhiány, ezért a bankok árgus szemekkel figyelik, hogy a konkurenciánál mekkora béremelést terveznek.

Felvétel minden intézetnél van, a nagyok többsége száznál is több állást hirdet, a teljes szektorban ezernél is több pozícióra várják a jelentkezőket. A legtöbb állást a Takarékbank hirdeti, jelenleg 272 nyitott pozíció is van náluk, az OTP Banknál 239 helyre keresnek szakembert. A legtöbb álláshirdetés budapesti, a K&H Bank-nál mintegy 90 budapesti és 30 vidéki hirdetés fut, a Raiffeisennél 130 hely 30 százaléka vidéki. Az Ersténél a nyitott pozíciók száma mostanra ismét 100 fölött van, amelyeknek mintegy 30 százaléka található vidéken.A legnagyobb kereslet az IT-sokra van, a speciális szaktudást igénylő, vagy relatív újnak számító munkakörök azok, amelyekre a legnehezebb megfelelő munkaerőt találni. Az IT területen a digitális fejlesztéshez kapcsolódó, vagy speciális ismerettel rendelkező vagy rendszerrel dolgozó kollégák a legkeresettebbek, a szokásosnál hosszabb ideig is tart a pótlásuk – írja a napi.hu. A hitelintézetek berkein belül számos pletyka kering arról, hogy mekkora bérekkel csábítják át a banki tanácsadókat vagy az informatikusokat a konkurenciától. A béremeléseket azonban részben üzletit titokként kezelik a pénzintézetek, valamint szeretnék elkerülni a cégen belüli feszültségeket, a legtöbb banknál ugyanis nem egységes, hanem differenciált mértékű a bérfejlesztés. Az OTP-ről csak annyit tudni, hogy a napokban közölték a dolgozóikkal, hogy fizetésemelés várható, valamint Raiffeisennél, az Ersténél és az UniCreditnél is volt emelés. A K&H nem titkolja, hogy az idén 3,5 százalékkal nőttek a fizetések. A Takarékbanknál az idén nem volt egységes emelés, az MKB pedig mindössze annyit árul el, hogy a bérpolitikája a piaci trendeket követi, és rendszeresen felülvizsgálják a béreket.

Forrás:liner.hu

További cikkek

Lányok a munkaerőpiaconLányok a munkaerőpiacon

Európában az elkövetkező években egymillió informatikus hiányzik majd a munkaerőpiacról. Hazánkban is  kevés az informatikus. Karrier szempontjából tehát jó választás ez a szakma, melyet inkább a férfiak művelnek. Magyarországon a