Vállalkozásfejlesztési támogatások indulnak

Vállalkozásfejlesztési támogatás

A Ginop Plusz keretében a 2021-2027-es programozási időszak társfinanszírozásában összesen 2300 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. A cél továbbra is a hazai kkv-k versenyképességének javítása a technológiaváltás támogatásával.

Elindult a célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára című projekt a Ginop Plusz program keretében – mondta a Miniszterelnökség gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a Ferzol Kft. tápiószőlősi üzemében. Greinstetter Balázs a projekt nyitóeseményén ismertette: a kormány gazdaságfejlesztési ügynöksége, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. felügyeletével indulnak el az új vállalkozásfejlesztési támogatások, a Ginop Plusz keretében a 2021-2027-es programozási időszak társfinanszírozásában összesen 2300 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A cél továbbra is a hazai kkv-k versenyképességének javítása a technológiaváltás támogatásával – fűzte hozzá az államtitkár. Ismertette, hogy a Ginop Plusz öt prioritása a kkv-szektor fejlesztése, a vállalati kutatásfejlesztés, a fiatalok elhelyezkedésének támogatása, aktív munkaerőpiaci programok létrehozása, valamint a szakképzési és felsőoktatási fejlesztések ösztönzése. Kiemelte: a program révén már több ezer hazai közép- és kisvállalkozás jutott hozzá közel 400 milliárd forint fejlesztési forráshoz.

A Ferzol Kft. tagja a Modern Mintaüzem Programnak (ModeM), amelynek célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése, a piachoz való magas fokú alkalmazkodás támogatása. A program szolgáltatása a mintaüzemek látogatásának lehetősége, amikor az érdeklődő kkv-k eredeti környezetben ismerhetnek meg olyan technológiákat, alkalmazott módszereket, amelyek példaként szolgálhatnak számukra. A Ginop és A Ginop Plusz programok kedvezményezettjei eredményességi kritériumok teljesítésével vehetnek részt a mintaüzem-látogatásokban. Az IFKA tájékoztatása szerint 70 szerződött mintaüzemi partneren keresztül, 2021 óta több mint 300 mintaüzemi látogatás zajlott le

Forrás: hrportal.hu

További cikkek