Tovább épül a debreceni BMW gyár

A járvány miatti nehéz gazdasági helyzet ellenére sem áll le a debreceni BMW gyár építése, folyik a munkaerő toborzás is. A cég erre digitális megoldásokat is alkalmaz. Debrecenben az úgynevezett Észak-nyugati Gazdasági Övezetben elkezdődtek a BMW-gyár cölöpözési, alapozási munkálatai,  240 hektáron már elkészültek a tereprendezési és földmunkákkal

Salgó András a BMW Group Magyarország kommunikációét felelős vezetője a Népszavának úgy nyilatkozott: Debrecen városa jelenleg is dolgozik annak az észak-nyugati ipari parknak a kialakításán, amely a jövőbeni gyárnak is otthont ad majd, ennek előkészítő munkálatai pedig a terveknek megfelelően haladnak. Hangsúlyozta: jelenleg a gyárral kapcsolatos építkezés megkezdését nem befolyásolják a kialakult körülmények. A munkaerő-toborzás folyamatos, a vállalat pedig a mostani helyzetben digitális megoldásokat is használ a beszélgetések során. – A BMW Group számára munkavállalóink egészsége és biztonsága a legfontosabb, így a vállalat azonnali intézkedéseket hozott dolgozóinak védelme érdekében, s az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mindenkori higiéniai javaslatainak követését és útmutatásainak betartását írja elő munkatársainak – mondta Salgó András.

A többi magyarországi autógyár már bejelentette a leállást: a győri Audi, az esztergomi Suzuki, a szentgotthárdi Opel és a kecskeméti Mercedes gyár is leállítja a termelést jövő hétfőtől.

Forrás: Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük