Támogatják a nővérek lakhatását

Nővérszálló Nyíregyházán

Lezárult az új nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban, a másfél milliárd forint értékű beruházás projektzáró rendezvényével a gyógyintézményben igényes, kényelmes, magas színvonalú, jó ár-érték arányú lakhelyet biztosítanak a nővérek számára.

A Nyíregyházi Jósa András Tagkórház területén, a régi infektológiai épület helyén kapott helyet a kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes tömb, amely 118 egészségügyi dolgozónak biztosít lakhatást. A fejlesztés az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) irányítása és felügyelete alatt zajlott, a belső munkálatok teljes befejezésével év végére az egészségügyi szakdolgozók igénybe tudják venni az épületet.

A szállót döntően nővérek elszállásolására szeretnék használni, de itt helyeznek majd el más kollégákat, rezidenseket és fiatal, családos szakdolgozókat is, akik kényelmes, igényes, magas színvonalú, nagyon jó ár-érték arányú helyen lakhatnak – tette hozzá Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban 12,8 milliárd forint állt rendelkezésre ilyen fejlesztésekre, az ország tizenhárom gyógyintézményében tizenöt nővérszálló készült el.

A többek között Győrben, Egerben, Miskolcon és Székesfehérváron megvalósult beruházásokhoz Nyíregyháza is csatlakozott, a 2018 elején indult program az év végén fejeződik be. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere szerint a nővérszálló az egészségügyi dolgozók munkahelyeinek megtartásában fog ellátni nagyon fontos feladatot.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek