Számítanak a megváltozott munkaképességű emberekre

Folyamatosan segítik a megváltozott munkaképességűeket, akiknek „nem tűnt el a munkavégző képességük”, a megmaradt munkaképességüket – értéket teremtve – másoknak is meg tudják mutatni” – hangsúlyozta Fülöp Attila államtitkár. A megváltozott munkaképességű magyar emberek csaknem fele munkából tartja el magát és családját  – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára  Székesfehérváron, a Kézmű-, Erfo-, Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyének átadásán.

Folyamatosan segítik a megváltozott munkaképességűeket, akiknek „nem tűnt el a munkavégző képességük”, a megmaradt munkaképességüket – értéket teremtve – másoknak is meg tudják mutatni”. Azt mondta, e célcsoport szociális biztonságának legfontosabb része a munkahelyhez jutás, ezért „ezt az utat tovább szeretné folytatni a kormány”. Fülöp Attila arról is beszélt, hogy minden ilyen területen megteremtett munkalehetőség kétszeresen is érték: egyrészt hozzáadott gazdasági értéket teremtenek az egész országnak, másrészt a megváltozott munkaképességű emberek rendszeres jövedelemre tesznek szert, azaz az egyéni létbiztonságot is szolgálják.

Forrás: penzcentrum.hu

 

További cikkek

Optimista álláspiacOptimista álláspiac

2020 utolsó három hónapja a stabilizálódás és a jövőre való felkészülés jegyében telt, az új álláshirdetések száma csupán egy százalékkal maradt 2019 azonos időszakának szintjétől – derül ki a Profession.hu