Segítő program álláskeresőknek

Ingyenes online szolgáltatást indított a Máltai Szeretetszolgálat azoknak, akiknek esélyük sincs  jelentkezni a munkaerőpiac hirdetéseire. Kovács Gábor, a Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjainak vezetője elmondta: a munkaerőpiacon nehezen érvényesülő, hátrányos helyzetű, vagy mentális problémákkal küzdő álláskeresőknek indított személyre szóló segítséget nyújtó programot indítottak május elején.

Más segítő szervezetekkel és nagy látogatottságú álláskereső portálokkal működnek együtt, hogy eredményes legyen a segítségnyújtás. A koronavírus járvány miatt a program távkapcsolatban működik, a tanácsadás online zajlik, de egyénre szabott módon. A szolgáltatás többszintű, diszpécserek, mentorok és különböző szakértők is részt vesznek a programban.A Máltai Szeretetszolgálat különböző foglalkoztatási programjai évtizedek óta segítik a fogyatékkal élő, hajléktalan, vagy kirekesztett csoportokhoz tartozó emberek elhelyezkedését. A támogatottak köre négy éve kibővült azokkal a társadalmi csoportokkal, melyek tagjai önerőből csak ritkán és nehezen jutnak túl a munkáltatók kiválasztási folyamatain, így az alacsony iskolázottságú emberek, az egyedül maradt szülők, vagy akár a koruk miatt mellőzött álláskeresők is segítséget kapnak. Az elmúlt időszakban ezerötszáz ember talált munkahelyet a Szeretetszolgálat közreműködésével. A karitatív szervezet május elején indította el új szolgáltatását, amelynek elsődleges célja, hogy a jelentkezőket képessé tegye önállóan is munkát keresni és találni. A résztvevők a segítőkkel közösen felmérik az illető lehetőségeit, kiderítik, milyen hibákat vétett korábban az álláskeresés során, azokat közösen kijavítják, és együtt új lehetőségeket keresnek. A mentorok a helyzet feltárása mellett az álláskereséshez szükséges önéletrajzok, motivációs levelek elkészítéséhez is segítséget adnak, felkészítik a jelentkezőket az állásinterjúkra, indokolt esetben pszichológushoz, HR-tanácsadóhoz, vagy más szakértőhöz irányítják. A segítségnyújtás telefonon, e-mailen, és videókapcsolaton zajlik. A programban részt vesznek az Incorpora hálózat koordinátorai is, a CV-Online portál pedig szakmai segítséget, így online videóinterjú felkészítő foglalkozásokat ajánlott. A segítő programba a munkáltatók is bekapcsolódhatnak, a Máltai Szeretetszolgálat reményei szerint sokan lesznek, akik a jelentkezők nehézségei mellett az érintettek képességeit és lehetőségeit is figyelembe veszik. Az álláskeresők és a munkáltatók egyaránt a www.mukatanacsadas.maltai.hu oldalon jelentkezhetnek egy kérdőív kitöltésével, majd a Szeretetszolgálat munkatársai felveszik velük a kapcsolatot.

Forrás: infostart.hu

További cikkek

Nők a munkahelyekenNők a munkahelyeken

Ma sem egyszerű a nők számára a munkahelyen megállni a helyüket, társadalmi hagyományok és minták csapnak össze a friss munkaerőpiaci igények által megkívánt rugalmassággal, tudatossággal és kommunikációs képességekkel. Közép- vagy