Példaértékű otthoni munkavégzés

Nem akarja a közeljövőben visszakényszeríteni az irodába a vállalat dolgozóit Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója – írja a CNN. Jassy egy Los Angeles-i konferencián elmondta, egyelőre nem tervezik a kötelező irodai jelenlét bevezetését.

A kiskereskedelmi óriás álláspontja jelzésértékű lehet a technológiai szektor szereplői számára, annál is inkább, mert az elmúlt időszakban sok cég fokozta arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a dolgozókat visszatessékelje az irodába Az online kiskereskedelmi óriás tavaly októberben jelentette be, hogy az egyes vezetők és csapatok maguk határozzák meg, hogy mennyi időt töltenek az irodában, Jassy akkor azt mondta, ennek oka, „nincs olyan megközelítés, amely minden csapatnak megfelelne”. És úgy tűnik, hogy ez a hozzáállás a belátható jövőben is megmarad a cégnél. Jassy álláspontja jelzésértékű lehet a technológiai és vállalati világ számára, mivel az elmúlt időszakban sok cég fokozta arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a dolgozókat visszatessékelje az irodába. A Google idén áprilistól kezdve követelte meg ismét alkalmazottaitól, hogy hetente legalább három napot töltsenek az irodában, míg az Apple hasonló  terve a munkavállalók ellenállásába ütközött ( később pedig a növekvő arányú Covid-fertőzés hatására el is vetették).

A rugalmas távmunka politika az Amazon több ezer kézbesítő sofőrjére és raktári alkalmazottjára, akiknek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthonról dolgozzanak, természetesen nem vonatkozik. Közülük egyébként egyre többen próbálnak szakszervezetbe tömörülni a jobb munkakörülményekért.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek