Óvatosnak kell lenni az álláshirdetéseknél

Izlandi álláshirdetések

Az utóbbi időben elszaporodtak az olyan jellemzően magyar nyelvű álláshirdetések, melyek fizikai munka: takarítás, építkezési munkák, lehetőségét ajánlják akár nyelvtudás nélkül is Izlandon. Nem árt azonban az óvatosság.

A közösségi oldalakon elszaporodtak a nyelvtudást nem igénylő izlandi munkalehetőségek, melyek veszélyesek. Több esetben is a jól fizető munka reményében kiutazó magyarok bűncselekmény áldozataivá váltak.  Ezek a hirdetések általában közösségi oldalakon (pl.: Facebook tematikus, álláshirdetéseket gyűjtő vagy izlandi témájú oldalai) vagy más ellenőrizetlen fórumokon (akár hamis profil alatt) kerülnek meghirdetésre – olvasható a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat tájékoztatójában.

A kiutazást követően a friss „munkavállaló” könnyen bűncselekmény áldozata lehet. Hangsúlyosan kérik, hogy külföldi munkavállalása előtt a lehető legnagyobb körültekintéssel járjon el, a leendő munkaadó hátterét, megbízhatóságát többszörösen, a lehető legnagyobb alapossággal ellenőrizze mindenki még a kiutazás előtt!

A munkaerőt szervező közvetítőknek, munkaerő-kölcsönző cégeknek kötelező regisztrálniuk magukat az izlandi hatóságoknál, biztonsága érdekében mindenki regisztrált céget válasszon! Közvetve a biztonsághoz tartozó információ, hogy Izland a világ egyik legdrágább országa, így utazásuk előtt győződjön meg mindenki róla, hogy kellő anyagi fedezettel rendelkezik egy nemkívánt, váratlan esemény esetére is.

Forrás: penzcentrum.hu

További cikkek