Nem tudni honnan küldik el a dolgozókat a közszférában

Közel 2600 álláshely szűnik meg az Emmiben és háttérintézményeiben, de még nem adnak arról tájékoztatást, hogy pontosan mely területeket érint a leépítés. A közszférában egyébként összesen 3400 dolgozót bocsátanak el, de közben 6810 munkakört szüntetnek meg. Azt már tudni lehet, hogy  az Agrárminisztériumban csak a természetvédelmi főosztályok dolgozóit érintette a leépítés.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában összesen 342 álláshely szűnik meg, a háttérintézményeiben pedig 2250, az MSZP-s Korózs Lajos ezért rákérdezett arra, hogy mely területekről rúgják ki a közel 2600 embert, minthogy a csúcsminisztérium meglehetősen sok területet fog össze (egészségügy, szociális ügyek, kultúra, sport, oktatás, család- és ifjúságügy). Azt kérték, hogy egészen osztályok szintjén közöljék a számokat. Az Emmi államtitkára, Rétvári Bence válaszában azonban nem válaszolta meg a kérdést, és mindössze annyit közölt, hogy az október 31-i állapot szerinti álláshelyek számához viszonyítva 15,1 százalékot tesznek ki a megszűnő álláshelyek.

Forrás: hvg.hu

További cikkek

Tisztítsuk meg az Ingatlanpiacot a kóklerektől! Indul az Etikus Ingatlanos Mozgalom.Tisztítsuk meg az Ingatlanpiacot a kóklerektől! Indul az Etikus Ingatlanos Mozgalom.

A piac fellendülésével egyre többen kerülnek kapcsolatba ingatlanosokkal eladóként, vevőként, bérbeadóként vagy bérlőként. A gazdaság stabilizálódásának köszönhetően az ingatlanpiac reneszánszát éli napjainkban, az ingatlanközvetítők megítélése a közvélemény szemében viszont még