Nagyszabású pályázat a foglalkoztatás segítésére

Foglalkoztatási pályázat

Békés megyében a regisztrált munkanélküliek száma a 2011-es 28 ezerről az idén az első negyedévére 11 ezerre csökkent. Most több mint négymilliárd forintos foglalkoztatási program indult Békés megyében, amelynek célja, hogy 2027 végéig 2300 ember munkaerőpiaci elhelyezkedését segítse – közölte a Békés Megyei Önkormányzat.

A közleményben azt írták, a 4,2 milliárd forintos támogatást a 2020-2027-es uniós keretköltségvetési ciklus Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Plusz keretéből nyerték el. A projekt kiemelten kezeli az átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező járások teendőit.

Képzések a foglalkoztatás segítésére

A konzorciumi tagok képzésekkel és foglalkoztatást támogató tevékenységekkel kívánják a célcsoportok munkaerőpiaci hátrányának csökkentését elérni. Emellett új készségek elsajátításának támogatásával a munkaerő minőségének javítását célozzák meg.

Foglalkoztatási képzés

Békés megyében a regisztrált munkanélküliek száma a 2011-es 28 ezerről az idén az első negyedévére 11 ezerre csökkent – idézi a közlemény Zalai Mihályt, a konzorciumvezető Békés Megyei Önkormányzat elnökét. Az előző pályázati ciklusban tíz ilyen projektet valósítottak meg hétmilliárd forint értékben – írták.

Forrás: profitline.hu

További cikkek

Mikor jön a siker?Mikor jön a siker?

Nem népszerű a fizikai munka sem a fiatalok, sem a középkorúak körében. A tény az, hogy a fizikai munka megterhelőbb, mint a szellemi munkakörök, valamint végzése sokszor erős koncentrációt és