Kávészünetek nélkül csökken a dolgozók teljesítménye, legalábbis ez derül ki egy felmérésből. A tanulmány szerint a szünetek a munkatársi kapcsolatok szempontjából is kulcsfontosságúak.
Egy friss felmérés szerint az irodai kávészünetek 77%-os eséllyel javítják a termelékenységet – írja a HR News. A kávészünetek a munkanap általános részének tűnhetnek, pedig rengeteg energiát adhatnak a dolgozóknak, és nem csak a koffein miatt. A Connect Vending kávéautomata-forgalmazó azt vizsgálta, milyen hatással van a dolgozókra, ha egy hétig nem tartanak kávészünetet a kollégákkal. Kísérletükben 30 résztvevő értékelte a munkájával kapcsolatos bizonyos tényezőket öt olyan munkanap előtt és után, amikor nem tarthatták meg a szokásos kávészüneteket azokkal a kollégáikkal, akikkel jó kapcsolatot ápolnak.
A kávészünetek nélküli hét után a résztvevők 77%-a azt tapasztalta, hogy csökkent a termelékenysége. Átlagosan úgy érezték, hogy a termelékenységük 23%-kal csökkent. A tanulmány azt is feltárta, hogy a kollégákkal való közös kávészünetek hatással vannak a munkával való elégedettségre, mivel ezek nélkül: 94% az esélye annak, hogy a munkatársak kevésbé érzik jól magukat az irodában. 84% az esélye annak, hogy a munkatársak kevésbé élvezik a munkájukat. és 70%-uk nagyobb valószínűséggel mond fel. A tanulmány szerint a szünetek a munkatársi kapcsolatok szempontjából is kulcsfontosságúak. Miután egy hétig nem volt kávészünet a legközelebbi kollégával, 77%-uk távolabb érezte magát a munkahelyi legjobb barátjától.
Forrás: hrportal.hu