Kik keresnek a legjobban távmunkában ?

A pandémia miatt drasztikusan megváltoztak a körülmények, egyre több cég hirdet home office-os állásokat, hogy a rugalmasságra vágyó embereket is bevonzza. A FlexJobs munkaerőportál megvizsgálta, jelenleg melyek a legkeresettebb távmunka lehetőségek.

Ügyfélszolgálati képviselő: az ügyfélszolgálati képviselők segítenek az ügyfeleknek a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések és problémák megoldásában. Ők a kapcsolattartók az ügyfelek és a vállalatok között, segítik az új vásárlók bevonzását, és információkat szolgáltatnak más termékekről/szolgáltatásokról. Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 40 223 dollár (14,2 millió forint) Toborzó: a toborzók feladata az új munkavállalók felkutatása és szűrése. Koordinálják az interjúkat, menedzselik az álláshirdetéseket és segítik az új belépők beilleszkedését. Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 53 327 dollár (18,8 millió forint)  Könyvelő: a könyvelők segítenek a vállalkozásoknak kintlévőségeik begyűjtésében, pénzügyeik nyomon követésében és korrigálásában. Feladataik közé tartozik az adóbevallás, a pénzügyi nyilvántartások frissítése, valamint a bevételi és kiadási számlák vezetése. Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 52 442 dollár (18,5 millió forint) Ügyvezető asszisztens: a vezetői asszisztensek a cégvezetők munkáját támogatják. Egyebek között megválaszolják leveleiket, kezelik a naptárjaikat, megszervezik az értekezleteket és az adminisztratív feladatokat is felügyelik. Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 58 338 dollár (20,6 millió forint) Projektmenedzser: a projektmenedzserek munkája az adott iparágtól függően változhat, de nagy általánosságban, a pozíció nevéhez hűen az ügyfelek projektjeit felügyelik. Például kijelölik a szükséges erőforrásokat, elkészítik a költségvetést és nyomon követik a projekt előrehaladását.Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 75 743 dollár (26,7 millió forint) A FlexJobs tavaly 12 százalékos növekedést regisztrált a platformján hirdetett távmunka lehetőségek számában. A cikkünkben közölt toplistát a múlt hónap adatait alapján alakította ki, melyhez 5800 vállalat 13 000 álláshirdetését vizsgálta át. Hangsúlyozzuk, nemzetközi álláslehetőségekről van szó, túlnyomó részt amerikai cégek ajánlatairól, a fizetéseket ehhez mérten kell kezelni.

Forrás: haszon.hu

További cikkek

Sok cég tervez elbocsátástSok cég tervez elbocsátást

A következő negyedévben a hazai munkáltatók 20 százaléka jelez előre bővítést, miközben 26 százalékuk tervezi csökkenteni jelenlegi munkaerő-állományát. A legnagyobb mértékű leépítések a legfejlettebb régiókban: Budapesten és a Nyugat-Dunántúlon várhatók