Kevesebb a betöltetlen álláshelyek száma

Álláshelyek száma

A munkaerőpiaci elemzők is érthetetlennek tartják, de kevesebb hazánkban a betöltetlen álláshelyek száma. A gazdasági válság hatásai átrendezik a piacot.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta nem volt példa arra, hogy apadni kezdett volna a betöltetlen álláshelyek száma Magyarországon. Július és szeptember között, három hónap alatt közel 10 ezer fővel csökkent a betöltetlen álláshelyek száma Magyarországon a statisztikai hivatal friss adatai szerint. Ekkora visszaesésre pedig a Covid-válság kirobbanása óta nem volt példa – írja a Portfólió. A 90 ezer üres álláshely historikusan továbbra is kifejezetten magasnak számít, vagyis a munkaerőhiány még az idei harmadik negyedévben is jellemző volt, azonban gyorsan mérséklődött a munkaerőhiány, ahogy a gazdasági növekedés lassult. A vállalati szektorban 62 ezer, a költségvetési szférában 25 ezer, a nonprofit szektorban pedig 3 ezer üres álláshelyről tanúskodik a statisztika a július és szeptember közötti időszakban. Októberben 174 ezer munkanélkülit számlált a hivatal, ami kissé alacsonyabb, mint az előző hónapban látott 178 ezer fő, ugyanakkor magasabb, mint a tavaszi, 160 ezer fő alatti mélypont volt.

Forrás: hrportal.hu

 

További cikkek

Nők a munkahelyekenNők a munkahelyeken

Ma sem egyszerű a nők számára a munkahelyen megállni a helyüket, társadalmi hagyományok és minták csapnak össze a friss munkaerőpiaci igények által megkívánt rugalmassággal, tudatossággal és kommunikációs képességekkel. Közép- vagy