Képzés főként pedagógusoknak

Pedagógus felnőttképzés

Költségmentes képzés indul, melyre elsősorban pedagógusok, pedagógushallgatók, valamint a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozók jelentkezését várják február 12-ig. 

Még egy hétig lehet jelentkezni arra az új felnőttképzési programra, amit a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság (NMHH) közösen indít. A képzésben résztvevők tagjává válnak az NMHH által kialakított Net-Coach közösségnek, így a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberekké válhatnak. A felnőttképzés felelőse az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, helyszíne pedig a váci központja. A képzés költségmentes – szakmai és pénzügyi támogatója az NMHH –, a résztvevők egyszeri 200 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A képzésre tizenkét napos intenzív tréning keretében kerül sor, ami 2024 áprilisában kezdődik, kéthetente pénteken és szombaton. Akik a kurzust elvégzik az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői, konfliktuskezelői gyakorlatot szereznek, amellyel segíthetik a gyermekek/fiatalok, iskolai közösségek, illetve a szülők digitális médiaértését. A program védnökei Koltay András, az NMHH és a Médiatanács elnöke és Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

Forrás: media1.hu

További cikkek