Karrierlehetőséget és piacképes tudást kínálnak

Híradás tehetséggondozó program

A tartalmi, produkciós és műszaki terület jövőbeli szakembereit keresi a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány. A szeptemberben induló ingyenes tehetséggondozóra meghosszabbított határidővel, augusztus 11-ig lehet jelentkezni.

Egy héttel meghosszabbította a jelentkezési határidőt ingyenes tehetséggondozó programjába a közmédia – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel. A közlemény szerint az MTVA „karrierlehetőséget és piacképes tudást” kínál a média vagy a médiatechnológia iránt érdeklődő, diploma előtt álló vagy frissdiplomás fiataloknak. A jelentkezők megismerhetik a hír- és magazinműsorok, valamint zenés-táncos showműsorok készítésének folyamatát, vagy választhatják a műsorgyártás technikai oldalát – tették hozzá.

Munka- és karrierlehetőség

Felhívták a figyelmet arra, hogy a tartalmi, produkciós és műszaki terület jövőbeli szakembereit keresi a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány: a szeptemberben induló ingyenes tehetséggondozóra meghosszabbított határidővel, augusztus 11-ig lehet jelentkezni. „A résztvevők a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, valamint számukra kijelölt mentor iránymutatása mellett, közvetlenül kapcsolódhatnak be a munkafolyamatokba” – fogalmaztak a közleményben. A több hónapos program végén a legígéretesebb fiatalokra munka- és karrierlehetőség várhat; a közmédia már számos jelenlegi munkatársát köszönheti a tehetséggondozónak – írja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Európai szinten kiemelkedő technikai környezet

Kifejtették, hogy a program tartalomgyártási vonalát választók elsajátíthatják a rádiós és televíziós szakma alapját jelentő szerkesztői és riporteri feladatkört, a gyakorlatban ismerhetik meg a hír- és magazinműsorok készítését, valamint olyan showműsorok részesei lehetnek mint a Csináljuk a fesztivált! vagy A Dal, ezek mellett egyénre szabott beszédtechnikai képzést is kapnak. Akiket a műsorkészítés technikai oldala vonz, európai szinten kiemelkedő technikai környezetben szerezhetnek tapasztalatot a híradástechnika, a távközlés és a műsorinformatika területén.

A mentoráltak máshol nem tanulható munkakörök alapjait sajátíthatják el, és izgalmas alkotófolyamatokban vehetnek részt, mint a 3D televíziós grafikai tervezés vagy a képmérnök- és hangmérnökfeladatok, hangsúlyozza a közlemény. Pályázni augusztus 11-ig lehet a jelentkezes@mtva.hu e-mail címen, bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található. A program szeptember 18-án kezdődik, és a végén a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia karrierlehetőséget biztosíthat – olvasható az MTVA közleményében.

Forrás: media1.hu

 

További cikkek