Figyelemre méltó béremelés lesz az idén

Januártól további négy százalékponttal csökkentették a munkáltatói terheket hazánkban. Ezzel lényegében megvalósult a 2016 végén megkötött bér- és adómegállapodásban rögzített nagyléptékű adócsökkentési sorozat. Idén pedig ismét két számjegyű bérnövekedés várható Magyarországon a kedvező konjunktúra, a bérminimumok emelésének tovább gyűrűző hatása, az egyre feszesebb munkaerőpiaci környezet és a közszféra bérfejlesztései nyomán – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Bodó Sándor emlékeztetett, januártól további négy százalékponttal csökkentették a munkáltatói terheket. Ezzel lényegében megvalósult a 2016 végén megkötött bér- és adómegállapodásban rögzített nagyléptékű adócsökkentési sorozat – mutatott rá.  Az államtitkár hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy „a dolgozók minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiről”.  A minimálbér idén januártól csaknem ötödével, 200 ezer forintra emelkedett, így már felülmúlja az átlagbér 2010-es szintjét. A 260 ezer forintra nőtt garantált bérminimum is erőteljes tolóhatást gyakorol a magasabb fizetésekre – mondta.  Bodó Sándor emlékeztetett arra is, hogy januártól csaknem húsz százalékkal vagy afölött nőtt az ápolók, bölcsődei és szociális dolgozók, a kulturális szférában foglalkoztatottak bére is. Február elején már megemelt fizetéseket utaltak a köznevelésben, a felsőoktatásban és a rendvédelemben is – tette hozzá.

Forrás: atv.hu

További cikkek

Bővülő diákhitelBővülő diákhitel

Bővül a diákhitel kedvezményezetti köre, a szakképzésben és a felnőttképzésben résztvevők is igényelhetik 2021 áprilisától a diákhitelt. A Diákhitel Központ vezérigazgatója Magyar Péter az M1-en elmondta:  régi igénye volt a