Egyetemi hallgatók a gyakorlati képzésben

Állatorvostudományi Egyetem képzés

Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarország egyetlen és Európa harmadikként alapított állatorvosképző intézménye, amely évszázados hagyományokkal rendelkezik az állatorvosi oktatás terén. Kiemelkedően fontosnak tartják a gyakorlati képzést.

Együttműködési megállapodást írt alá az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, ezáltal az egyetem hallgatói közvetlen betekintést kapnak a versenylovak kezelésébe és gondozásába – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel. Az új együttműködésben a hallgatók szervezett gyakorlatokon vehetnek részt a Ménesbirtok Dióspusztai Angol Telivér Ménesében, ahol helyi mentorok tartanak majd speciális foglalkozásokat a versenylovakkal kapcsolatos ismeretekről.

A megállapodás a közlemény szerint jól illeszkedik az egyetem és a Kincsem Park között létrejött egyedülálló együttműködéshez, amelyben a galoppversenyek állatvédelmi szűrővizsgálatait az egyetem munkatársai végzik. Az intézmény fontos küldetése az állatjóllét mellett az oktatási kutatási tevékenység, és hogy a hallgatókat gyakorlati tapasztalatokkal minél többféle állatorvosi karrierútra felkészítsék.

Forrás:  hrportal.hu

További cikkek