A digitalizáció a kulcs a jövő munkahelyéhez

Az üzleti és a HR stratégia megvalósításában is egyre nagyobb szerepet játszanak a technológiai megoldások, a jövő munkahelyének kulcsa a digitalizáció. Temesvári Zsolt,  a globális ICT tanácsadó és rendszerintegrátor hazai vezetője a  Getronics Magyarország kereskedelmi igazgatója elmondta: nyilvánvaló, hogy a digitalizáció a munkafolyamatokra jelentős hatást gyakorol, és ez a munkahelyi IT technológiákra is igaz. A tehetséges munkaerő megtartása ma már attól is függ, milyen technológia áll rendelkezésünkre.

Míg az elmúlt évtizedekben a munkaerőnek kellett alkalmazkodnia az új technológiához, ami a vállalati IT igényeket szolgálta ki, ma a vállalatoknak kell a technológiával a munkaerő igényeit követni, igazodni hozzá. A Getronics prognózisa szerint néhány éven belül a globális munkaerő 50 százalékát az Y generáció tagjai adják majd; az adatok 40 százaléka felhő alapú lesz; az IoT pedig több, mint 20 milliárd eszközt kapcsol majd össze. A Getronics globális ICT integrátorként rálátással rendelkezik a nemzetközi folyamatokra, és elemzéseink szerint a jövő munkahelyének egyik legjellemzőbb tulajdonsága az lesz, sőt részben már ma is az, hogy a munkavégzés nincs többé helyhez kötve, hanem a munkahely gyakorlatilag bárhol lehet, ahol éppen tartózkodunk. A vállalatok versenyképességének egyik kulcsa tehát a munkatársak mobilitását biztosító technológiák alkalmazása. A jövő munkahelyével szemben támasztott másik fontos elvárás a munkahelyi technológiák által kínált minőségi felhasználói élmény. A mai generációk mindennapi fogyasztóként már hozzászoktak a digitális felhasználói élmény magas szintjéhez, az egyszerű, intuitív és személyre szabható technológiákhoz. Ezt várják el nemcsak fogyasztóként, de dolgozóként is. Sok esetben a mukaerővonzás és -megtartás ma már azon múlik, hogy a vállalatok által alkalmazott technológiák képesek-e az elvárt felhasználói élményt nyújtani a dolgozók számára. Igen, és ennek további összetevői is vannak, amin a technológia javítani képes.

Forrás: privatbankar.hu

 

További cikkek

Kellene az új munkaerőKellene az új munkaerő

Egyre nehezebb friss munkaerőt találni, mondhatni beállt a piac, magas a foglalkoztatottság, alacsony a munkanélküliség. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője