Diákok a boltokban

Minden diák kaphat munkát, aki dolgozni szeretne az idei nyáron Magyarországon. A penzcentrum.hu utánajárt, mennyit kereshetnek a diákok, ha valamelyik élelmiszer áruházba mennek el dolgozni a nyáron.

Mint írják, a Tescóban a nyári hónapokban a diákmunkások száma háromszorosára nő a normál hónapokhoz képest. Az áruházban dolgozó tanulók bére nagyságrendileg óránként bruttó 1300 és 2100 forint között mozog. Az Atlasz iskolaszövetkezet statisztikái szerint a Lidl vidéki üzleteiben pénztárosként bruttó 1243 és 2260 forintot, árufeltöltőként pedig bruttó 1017 és 1842 forintot kereshet egy diák. A Sparban – ahol 1500 diák dolgozott júniusban – bruttó 1200-1300 forint az órabér, ám ehhez még hozzá kell számolni különböző mértékű műszakpótlékokat is. Az Aldi nagyon kevés tanulót foglalkoztat, számuk nem éri el a 30 főt sem.

Forrás: penzcentrum.hu

További cikkek

Kiket várnak a britek ?Kiket várnak a britek ?

Új brit bevándorlási szabályzat lép érvénybe, ami jelentősen szelektálja majd a britekhez pályázókat. Ugyanis magas szakképzettségű, angolul jól beszélő, jól fizető állásajánlattal érkező bevándorlók számíthatnak a legelőnyösebb elbírálásra a jövőre