Az informatikusok keresnek a legjobban

Informatikus fizetések

Úgy tűnik a felmérésekből, hogy hazánkban az informatikusok keresnek a legjobban. Ugyanakkor vezetnek a mérnökök és a jogászok is.

Vajon melyik diploma ér most legtöbben a munkaerőpiacon? Az Eduline elemzéséből kiderül, hogy a diplomaszerzést követően milyen szakmák után járnak a legmagasabb fizetések. Frissen az egyetemről kikerülve az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyit is lehet keresni a megszerzett diplomával. A felmérések szerint az államtudományi (azaz a katonai), a mérnöki, valamint az informatikai képzések diplomáival lehet a legmagasabb bruttó átlagfizetést megkeresni.

Ezekkel a képzésekkel akár havi több mint félmilliós kezdőfizetést is zsebre tehetsz – számol be az Eduline a Diplomás Pályakövetési Rendszer legfrissebb adatairól. Az alapszakos végzettségűek tekintetében a legmagasabb bért átlagosan az informatikai képzéseken diplomázók kapják, ez átlagosan havonta  bruttó 536 794 forintot jelent, második helyen a műszaki képzések okleveles hallgatói állnak bruttó 477 578 forinttal, a harmadikon pedig az államtudományi képzések hallgatói bruttó 466 354 forinttal.

Forrás: hazipatika.com

További cikkek