A versenyszférában helyezkednek el a közfoglalkoztatottak

Egyre többen vándorolnak át a versenyszférába a közfoglalkoztatottak közül. A felmérések szerint ebben az évben már 40 ezren jelentek meg az elsődleges munkaerőpiacon hangzott el egy budapesti gazdasági fórumon.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gazdasági fórumán a jelenségről a szakemberek elmondták azt is, hogy   jó lehetőségek vannak a rendszerszintű változtatások megvalósítására a szakképzésben. A kis- és középvállalkozásoknak  jobban be kellene kapcsolódniuk a képzésekbe. Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára a rendezvényen hangsúlyozta: a statisztikák szerint a munkaerőpiac jelentősen javult a bevezetett intézkedések hatására, már a munkaerőhiánnyal kell szembenézni. Az uniós pályázatoknál is ezzel a problémával találkoznak, a munkaerő kiáramlása komoly nehézség. Szerinte a felnőttképzés egyszerűsítését kell preferálni, többek között az OKJ-képzések számának csökkentését.

Forrás: MTI-autopro.hu

További cikkek

Szakmát kell tanulniSzakmát kell tanulni

Magyarország jól áll a szakmatanulás terén, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és