A külföldi cégek várják a magyar munkaerőt

A külföldi cégek várják a magyar munkaerőt

A külföldi cégek a fiatalokat, de a korosabb munkarőt is tárt karokkal várják. A szakmunkásokat leginkább, méghozzá nagyon jó feltételekkel. Ismeretes, hogy több százezer magyar dolgozik külföldön, és a felmérések szerint az itthon maradtak jelentős százalékát is foglalkoztatja a gondolat, hogy külföldön vállaljon munkát.

A fiatal magyar munkavállalók mellett egyre több helyen keresik az idősebbeket is: kifejezetten előnyt jelent például egy angliai takarító álláshirdetésnél, ha a jelentkező elmúlt már 40 éves. Nettó 350 ezer forintot lehet keresni, ehhez 1-3 éves munkatapasztalatot várnak el, angolul sem kell tudni, de a jogosítvány előírás. Például egy álláshirdetés szerint, melyet folyami hajóra  fodrász-szobalány állásra hirdettek meg: feladat a hajó fodrászszalonjának vezetése, férfi és női vendégek hajának elkészítése, vágása, hajápoló termékek értékesítése, emellett szobalány feladatok ellátása: minibár feltöltése, ágynemű cseréje, mosása, kabinok takarítása. Tudni kell angolul, vagy németül, és jó, ha hasonló munkakörben dolgozott már korábban a jelentkező. A nettó 881 eurós fizetés a borravalóval 1200-1300 euróra egészül ki, ami kb. 386-418 ezer forint. Biztosítanak lakhatást, étkezést. Ha bármiféle tapasztalat, képesítés nélkül kel útra valaki, egy csomó olyan állást találhat, amelyekhez nincs különösebb feltétel, és  ezek sem fizetnek olyan rosszul. Akár végzettség nélkül is el lehet menni  festőnek Németországba: így óránként 3200 forintot fizetnek átszámítva, plusz napi negyven euró (12800 forint) kiegészítőpénzt, mellé szállás  ingyen. Egy burkoló pédául elmondta: Németországban helyezkedett el, a mestervizsga előtt 710-780 ezer forint körüli összeget keresett, majd miután megszerezte a papírt, már nagyjából havi 900 ezer forintot visz haza. Az autószerelők sem élnek rosszul külföldön, Dániában például egy magyar szakmunkás nagyjából 650 ezer forintnak megfelelő koronát kereshet.

Forrás: penzcentrum.hu

Hozzászólások:

 1. Tóth Adrienn szerint:

  Nagyon jól hangzik! Szeretnék családdal együtt ki költözni, és munkát vállalni!!

 2. Bárándi Éva szerint:

  Hol lehet ezekre a munkákra jelentkezni?

 3. Péter szerint:

  Ausztriában szeretnék munkát. Minden érdekel. Autó villamossági szerelő vagyok értek a hálózati villanyhoz is egy keveset ill. Fejtés burkolási segéd munkákhoz is 48 éves vagyok

 4. Birkásné Kővári Ibolya szerint:

  Társalgási angollal, ápolói, svéd masszőr, számtechnikai ismeretekkel Ausztriában keresek munkát. Autó, referenciáim vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 − 15 =