Vezetők szeretnénk lenni? Ezekre is figyelnünk kell!

Ha vezetői beosztásban szeretnénk dolgozni, akkor hosszú utat kell bejárnunk. Mindenekelőtt rendelkeznünk kell megfelelő iskolai végzettséggel. A szakmai tapasztalat sem elhanyagolható, amelyet hosszú évek kemény munkájával szerezhetünk meg. Nézzük meg, hogy pontosan mi a vezetővé válás folyamata:

  • Behódolás: Nem a legjobb módja annak, hogy vezetők legyünk. Gyakorlatilag kierőltetjük a munkavállalókból, hogy elfogadjanak minket. Tekintélyelvű vezetési stílusnak tekinthető.
  • Öröklési jog: Leginkább családokra jellemző. Apa nyugdíjba vonul, és átadja a stafétát a fiának vagy a lányának.
  • Magabiztosság, szakmai tudás: Nem kell ahhoz behódolni, vagy örökölni, hogy valakiből vezető legyen. Kellő magabiztossággal, hozzáértéssel, és szaktudással is lehet valakiből vezető.
  • Ismeretség: Amennyiben ismeretséget szerzünk, és jók a kapcsolataink, ezáltal is betölthetünk vezetői beosztást.
  • Karizma, az emberek szeretete: Olyan a személyiségünk, amely szó szerint „megbabonázza” az embereket, meggyőző képességünk remek, és ráadásul még elismernek, szeretnek is az emberek.

Mindezeken túl szükség van még egyéb tényezőre is, ahhoz hogy vezetők legyünk. Mire kell itt gondolni? A külső megjelenésre. Egy vezetőnek jó kiállásúnak kell lennie, és mindig ügyelni kell az ápoltságára. A ruházatnak is meghatározónak kell lennie, főleg akkor, ha multinacionális vállalatnál szeretnénk vezetői pozícióban dolgozni. Kiegészítőket is lehet hordani, természetesen bizonyos keretek között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük