Válogassuk meg, kikkel barátkozunk a munkahelyen!

Ahhoz, hogy hosszútávon tudjunk dolgozni egy vállalatnál, elengedhetetlen, hogy beilleszkedjünk a szervezetbe. Van, aki könnyebben feltalálja magát, és egyszerűbben alakít ki kapcsolatokat, míg mások nehezebben nyílnak meg, és tanulnak bele a munkafolyamatokba. Mindezek a tényezők személyiségtípustól függnek. Azonban jó, ha tudjuk, hogy nem mindenkiben bízhatunk meg munkahelyünkön! Ezt a saját kárunkon tanulhatjuk meg, hiszen vannak, és lesznek is olyan emberek, akikben csalódunk. Mit tegyünk, ha váltottunk, és új a munkahelyünk?

  • A kezdeti időszakban mérjük fel a terepet, próbáljuk meg kiismerni munkatársainkat. Eleinte ez nem lesz egyszerű, mert mindenki a jó oldalát próbálja mutatni. A próbaidő alatt lehetőleg senkit ne fogadjunk a bizalmunkba, mert könnyen visszaélhet vele bárki!
  • A próbaidő letelte után, ha a vállalat továbbra is igényt tart munkánkra, lassan kezdjünk el beilleszkedni, és ne rögtön mondjunk el magunkról mindent. A próbaidő után is érdemes még egy ideig a munkáról, szakmáról beszélgetni leginkább!
  • Ha szereztünk barátokat, akik a kollégáink is egyben, a munkahelyen lehetőleg ne beszéljünk céges dolgokról, mert bárki visszahallhat bármit. Amennyiben ki szeretnénk tárgyalni a vállalati dolgokat, tegyük azt meg egy kávézóban, vagy egy kocsmában munka után… Különböző hatások mindig érnek minket a munkahelyen! Egy munkatárssal, sokkal jobban át lehet beszélni a dolgokat, mint egy „kívülálló baráttal!”

Végezetül egy jó tanács, tényleg válogassuk meg, kit avatunk be a magánéletünkbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük