Valóban jó, ha mindent kiposztolunk magunkról a közösségi oldalakra?

Napjainkban a közösségi média korát éljük, ez nem vitás. Számos eseményen részt veszünk a barátainkkal, ismerőseinkkel. Különböző koncerteken, gastro esteken, bulikban éjszakázunk, majd az élményekről képeket készítünk, amelyeket egyenesen feltöltünk a közösségi oldalakra.

Természetesen a facebook, és társai ezért jöttek létre, hogy ismerőseinkkel, barátainkkal megosszuk a közös élményeket, de vajon jó ötlet mindez? Tényleg mindent meg kell osztanunk magunkról az oldalakon? Nem zavarnak minket a bulis fotók akkor sem, ha éppen egy komoly pozíciót pályázunk meg? Erről lesz most szó!

  • Ha egy magasabb pozíciót szeretnénk megpályázni, nem árt először ráncba szedni az idővonalunkat! Köztudott, hogy manapság második önéletrajznak tekinthető a közösségi oldalunk a vállalatok számára. Sok esetben a HR-esek előszeretettel keresnek rá a jelentkezőkre az interneten. Miért is ne? Egy állásinterjún mindenki a legjobb arcát próbálja mutatni, azt az arcát, ami előnyös lehet az állás elnyerése céljából. Egy idővonal rávilágíthat a másik arcunkra is, amely többet jelent az első benyomásnál is.
  • Sokszor azért keresnek ránk a HR-esek, mert kíváncsiak arra, hogy kik jelentkeznek a céghez. Tetszik, nem tetszik, ebből akár azt is megállapíthatják rólunk, hogy mennyire vagyunk megbízhatóak. Ha sokat bulizunk, másnap fel tudunk-e kelni, vajon időben beérnénk-e a céghez, és sorolhatnánk.
  • Nem is gondolnánk, de egy komolyabb pozíció akár ilyen kis dolgokon is múlhat! Ha nagyon ragaszkodunk a képekhez, akkor módosítsuk közösségi oldalunk beállításait! Pár kattintásba kerül, hogy idegenek ne láthassák képeinket. Pár kattintás… de ezen akár egy állás is múlhat, ha nem tesszük meg…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük