Pihenjük ki magunkat, ha jól szeretnénk teljesíteni a munkahelyen

Mondani sem kell, mennyire fontos az alvás, hiszen kipihenten sokkal jobban tudjuk végezni mindennapi dolgainkat. Napjainkban óriási stressz forrásnak vagyunk kitéve, hiszen helyt kell tudni állni a munkahelyen, és a mindennapokban is. Biztosan velünk is előfordult már az, hogy álmatlanul hánykolódtunk az ágyban, egyre csak járt az agyunk bizonyos dolgokon. Másnap pedig kialvatlanul keltünk fel, és ez rányomta a bélyegét a napunkra. Van pár tanács, amelyet ha megfogadunk, akkor kevésbé leszünk fáradtak:

  • Ha úgy érezzük, hogy nagy rajtunk a nyomás, és az idegesség miatt nem tudunk elaludni, ne kapkodjunk altató után. Ma már számtalan módja van annak, hogy nyugodt körülmények között hajtsuk álomra fejünket. A különböző nyugtatóteák fogyasztása ideális lehet ilyen esetben. Alkalmazzuk ezt a módszert.
  • Sablonosan hangzik, de ha nincs egy kialakított rendszer az életünkben, azt a szervezetünk is megérzi. Ha egyik nap lefekszünk este tízkor, másik nap éjjel 02.00-kor, ne csodálkozzunk azon, hogy fáradtak vagyunk. Vigyünk egy rendszert az életünkbe. Határozzuk meg, hogy mikor fekszünk le. Természetesen nem kell kőbe vésni ezt.
  • Azért, hogy jól tudjunk aludni az éjszaka, határozzuk meg, hogy mikor vacsorázunk. Este 19.00 után ne együk tele magunkat, mert éjszaka nem fogunk tudni jól aludni. Inkább könnyebb ételeket fogyasszunk, utána egy kis gyümölcs jót tehet szervezetünknek.
  • Nehéz megfogadni, de próbáljunk ne agyalni azon, hogy mi lesz holnap, értekezlet, megbeszélés. A dolgokhoz történő hozzáállásunk is nagyban meghatározza azt, hogy mennyire leszünk sikeresek. Álljunk pozitívan a dolgokhoz… J
  • Lefekvés előtt kapcsolódjunk ki, olvassunk egy kicsit a kedvenc könyvünkből, tereljük el a gondolatainkat.
  • A munkának a munkahelyen van a helye. Ha valóban nem életbevágó, akkor ne vigyük haza a munkát, mert ettől is csak feszültebbnek érezhetjük magunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük