Ezért jó, ha kipróbáljuk magunkat külföldön

Ma már egyáltalán nem számít újdonságnak az, ha valaki külföldön vállal munkát. Na de milyen okok vezethetnek oda, amiért sokan kint vállalnak munkát? Elsődlegesen az anyagiak játszanak ebben nagy szerepet. Nem titok, hogy külföldön jobban lehet keresni, még akkor is, ha nincs diplománk. Mások azért indulnak útnak, mert véleményük szerint a közhangulat nem a legjobb itthon.

Mi a helyzet a nyelvtudással? Vannak, akik alapfokú nyelvtudás birtokában vágnak neki a nagy kalandnak. A külföldi munkavállalás arra is jó, hogy a nyelvismeretet bővítsük, elmélyítsük, vagy szinten tartsuk.

Erről keveset szoktunk beszélni, de a külföldi munkavállalás arra is jó, hogy jobban megismerjük önmagunkat. Hogyan tudunk helytállni bizonyos szituációkban, gondolhatunk itt arra, hogy a bankban nyitunk egy bankszámlát.

Az új munkahelyre külföldön is be kell tudnunk illeszkedni. Persze nehezített a terep, hiszen mégiscsak idegen nyelven kell beszélnünk. Éles helyzetben felmérhetjük, hogy milyen kommunikációs képességekkel rendelkezünk.

Amennyiben a turizmusban, vagy a vendéglátásban vállalunk munkát, váratlan helyzetek mindig adódhatnak. Ha recepciósként dolgozunk, előfordulhat, hogy egy vendégnek nincs meg a foglalása, de már megérkezett. Ilyen esetekben tesztelhetjük problémamegoldó képességeinket.

Csapatban tudnunk kell dolgozni, ez elvárás, főleg akkor, ha nagyvállalathoz megyünk dolgozni.

Látható, hogy mennyi mindenre jó a külföldi munkavállalás. Még inkább felszínre kerülnek az erősségek, és a gyengeségek. Amiben nem vagyunk kiemelkedőek, azokon tudunk változtatni. Ha egy idő után mégis úgy döntünk, hogy itthon folytatjuk életünket, akkor tapasztalattal a zsebünkben könnyebben fog menni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük