Középpontban a generációk! Meddig marad egy helyen az Y, és Z generáció, és milyen szempontok alapján vállalnak munkát?

A generációs különbségekkel egyre többet kell foglalkoznia a vállalatoknak, ugyanis legfőképpen már az Y, és Z generáció kerül ki a munkaerőpiacra. A világ folyamatosan változik, és vele együtt változnak az igények is. Ma már nem elegendő foglalkoztatni a munkavállalókat, ismerni is kell őket, különben könnyen másik munka után néznek. A cégeknek pedig meg kell tartani munkaerejüket, különben a hatékonyság, és eredményesség látja kárát a vállalatnál. Folyamatosan nem alkalmazhatnak új munkaerőt a cégek. Vajon mi alapján választanak munkát az új generációk, és számukra mi a legfontosabb?

  • Egy felmérésből kiderült, hogy fontos számukra a munkába járás rövidsége. Úgy tűnik ma már nem divat az, hogy akár 2 óra hossz az utazással teljen el.
  • A toplista elején szerepel a biztos megélhetés, és a versenyképes fizetés. A Y, és Z generációnak ez nagyon fontos. Különösen azért, mert legtöbbjük frissdiplomásként kerül ki a munkaerőpiacra.
  • Fontos szempontnak minősül a belső képzések biztosítása, valamint a gyors előléptetések ígérete. Azonban azt is tudni kell, hogy az előléptetéshez idő kell, nem megy egyik pillanatról a másikra. Mindennek meg kell tanulni az alapját, csak úgy lehet rá építeni a további ismereteket.
  • A digitális technológiának köszönhetően mára már minden adott ahhoz, hogy alkalmanként Home Office-ban lehessen dolgozni. Az új generáció igényli ezt a fajta munkavégzést. Természetesen ehhez olyan munkakört kell betölteni, amely lehetővé teszi az otthoni munkavégzést.
  • Az új generáció számára fontos, hogy a vállalatok modernek legyenek, és folyamatosak legyenek a fejlesztések.

Az információs technológia hamar utoléri a munkavállalókat különböző álláshirdetésekkel még akkor is, ha nem keresnek munkát. A jövőben tehát ez is nehezíti a munkaerő megtartást, főleg akkor, ha jobb ajánlattal találkoznak. Stabilitás, és versenyképes fizetés. Ez lehet a kulcsa az Y, és Z generáció megtartásának?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük