Mit tegyünk, ha a vállalatok nem jeleznek vissza?

Igen, sajnos általános probléma szokott lenni az, hogy a vállalatok nem jeleznek vissza nekünk. Nyilván azért, mert mindez időbe telik, ráadásul kellemetlen közölni a jelölttel, hogy nem ő rá esett a választás! Az általános szabály azt diktálja, hogy az interjú eredményéről MINDENT jelentkezőt értesíteni kell. Az információs technológia korában rengeteg eszköz áll rendelkezésre. Értesíthetnek bennünket telefonon, SMS-ben, vagy e-mailben! Azonban ez sokszor elmarad, így bennünk tovább nő a bizonytalanság. „Majd holnap értesítenek?” „ Eltelt egy hét, és semmi eredmény!” Különösen dühítő lehet ez akkor, ha a vállalat HR-se megígéri nekünk, hogy mindenképpen értesítenek minket arról, hogy felvettek-e! Mi a teendő ilyenkor, meddig érdemes várni, és hogyan tovább?

Valószínűleg a cégek úgy vannak vele, ha nem értesítenek minket, akkor az elutasítást jelent! Pedig mindenki megérdemli azt, hogy értesítést kapjon a cégtől! Már csak azért is, mert elment az interjúra, és részt vett rajta.

Ha voltunk egy interjún, akkor az értesítésre általában 1 vagy 1,5 hetet érdemes várni. Idáig nem jeleztek vissza? Elképzelhető, hogy már nem is fognak. Ebben az esetben érdemes továbblépni, és más vállalatokhoz is adjuk be jelentkezésünket. Természetesen, amikor munkát keresünk, mindenképpen úgy csináljuk, hogy egyszerre többfelé adjuk be jelentkezésünket.

Ameddig várunk a visszajelzésekre, hogy megkapjuk-e az állást, foglaljuk el magunkat valamivel! Nem tesz jót, ha folyamatosan azon kattogunk, hogy mikor kapunk értesítést, mi leszünk-e a befutók, stb. Menjünk el úszni, olvassunk kedvenc könyvünkből, találkozzunk barátainkkal, vagy csináljunk bármit, ami kizökkent minket jelenlegi helyzetünkből!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük