Mit jelenthet a családbarát vállalat?

Manapság egy cégnek egyáltalán nincs könnyű dolga. Folyamatosan igazodnia kell a megváltozott igényekhez, ha teljesítményt és hatékonyságot szeretne magáénak tudni. Ugyanakkor számos kihívást, és feladatot kell megoldania a vállalatoknak a jövőben. Első körben mivel magas a fluktuáció, ezért azon kell dolgozniuk, hogy, megtartsák jelenlegi munkaerejüket. Természetesen az új munkaerő toborzásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Másodszor, már nem elegendő alkalmazni a dolgozókat, sokkal inkább figyelembe kell venni azt, hogy milyen igényeik vannak, máskülönben könnyedén munkahelyet váltanak. Jobb lehetőség mindig adódhat, ráadásul a munkavállalók jelentős része akkor is nézelődik új állásajánlatok iránt, amikor nem is keres munkát.

A vállalatoknak tehát jól fel van adva a feladat, hogy miként tartsák meg munkavállalóikat! A cégek is tudják, hogy megbízható, és jó szakembert nem könnyű találni! Vannak olyan cégek, amelyek kifejezetten családbarátnak vallják magukat! Mit is jelenthet ez a gyakorlatban?

  • Leginkább a nőket érinti az, hogy egy időre kiesnek a munkaerőpiacról, és elmennek GYES-re. A cégek ma már biztosíthatják a vállalati bölcsőde, vagy óvoda meglétét. Ez mindenkinek kényelmes megoldás lehet. Ha gond van, akkor az anyának nem kell hazaszaladnia gyermekéhez! Nem is gondolnánk, de nem mindenki tölti le a GYES időszakot!
  • Rugalmas munkaidő biztosítása! Bizony a gyermekes alkalmazottak igényelhetik ezt a fajta munkavégzési módot. Amennyiben van rá mód, és lehetőség, miért ne lehetne rugalmas időbeosztásban dolgozni?
  • A Home Office-tól is lehet egy vállalat családbarát? Bizonyos értelemben lehet, hiszen otthonról történik a munkavégzés, ráadásul saját időbeosztásban! A munka mellett egyéb teendőket is el lehet végezni, ha jól van beosztva az idő!

Szerencsére ma már egyre több cég figyelembe veszi, a munkavállalói igényeket amennyire csak tudja! A multinacionális vállalatoknál nagyobb lehetőség van egy bölcsőde, vagy óvoda kialakítására, vagy a Home Office lehetőségére is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük