Külföldi munkavállalás esetén sok minden megváltozik körülöttünk!

Sajnos a mai munkaerő piaci viszonyoknak köszönhetően sokan kényszerülnek külföldi munkavállalásra. Rengetegen mondják azt, hogy az itthoni keresetekből nem lehet megélni, és sokan jövőképet sem látnak maguk előtt. Mindezek tekintetében nekivágnak az ismeretlennek. Az uniós országokban nem szükséges vízum a munkavállaláshoz, ezért is iramodnak meg egyre többen. Mit lehet nyerni, és mit lehet veszíteni a külföldi munkavégzéssel? Nézzük meg a pro és kontra érveket.

Tulajdonképpen a külföldi tapasztalat csak jót tehet nekünk! Miért is? Azért, mert lesz összehasonlítási viszonyunk a külföldi, és a hazai lét között. Fel tudjuk mérni egy idő után, hogy hol jobb nekünk, és dönthetünk a továbbiakról. (Megpróbáltuk, de hazajövünk, vagy maradunk!) Minden bizonnyal a nyelvtudásunknak jót tesz a kint tartózkodás. Szabadon választhatunk, hogy angol vagy német nyelvet beszélő országban próbálunk szerencsét. Jó, ha tudjuk, hogy külföldön idő kell mindenhez. Teljesen más kultúrával találkozunk, idő kell ahhoz, mire sikerül beilleszkednünk, és minden a helyére kerül. A kezdeti nehézségeken pedig túl kell esni! Egyedül minden nehezebb, de párban jobb kimenni!

Amennyiben úgy határozunk, hogy külföldön folytatjuk életünket, legyen szó akár rövidebb vagy hosszabb időszakról, számítanunk kell arra, hogy kapcsolataink merőben meg fognak változni. A családra szinte bármikor számíthatunk, de a baráti viszonyok minden bizonnyal át fognak rendeződni. Információs technológia ide vagy oda- Messenger, Skype, Facebook és társai, kapcsolataink már nem ugyanolyanok lesznek! A külföldi kint tartózkodásunk során ki fog derülni, hogy kik az igaz barátok, és kik azok, akik csak érdekből beszélgettek velünk!

Akárhogy is, mindenkinek érdemes egy próbát tenni külföldön, hiszen nincs veszítenivaló! A tendencia az, hogy hiába van munkaerőhiány Magyarországon, sokan mégis úgy döntenek, hogy csomagolnak. Mi lehet ennek az oka? Az alacsony fizetések? Az országban uralkodó közhangulat? Nos, ezt mindenki döntse el maga…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük