Miért választják a jelentkezők a nagyvállalatokat?

Álláskereséskor sok mindent figyelembe kell venni, többek között azt, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni. Mondhatni ez a legfontosabb, amikor munkát keresünk, mert mi fogunk dolgozni abban a szakmában napi 8-10 óra hosszát. A munkakörön kívül fontos az is, hogy milyen típusú vállalatnál fogunk dolgozni. A multinacionális vállalatok várják a jelentkezőket. Egy felmérés kimutatta, hogy a fiatalok jelentős része nagycégeknél képzeli el a jövőt. Miért választják többen a multikat, szemben a kis és középvállalkozásokkal?

  • A multinacionális cégek többet kínálhatnak, mint a kisebb vállalkozások. A bérezés kiemelkedően fontos a munkavállalók számára. Értelemszerűen odamennek többen, ahol többet is kínálnak.
  • A béren kívüli juttatások rendszere is leginkább a multikhoz köthető. A nagycégek könnyebben meg tudják maguknak engedni, hogy különböző juttatásokban részesítsék munkavállalóikat. Ilyen az ún. cafeteria rendszere is.
  • A nagyvállalatoknál lehetőség van az előléptetésre. Persze a multiknál is időbe telik, mire valaki fentebb kerül a szamárlétrán. Érthető, hiszen egy területet nem lehet 1-2 év alatt kiismerni! Mindig akadnak újabb információk, amelyekkel találkozni lehet. Azonban a lehetőség általában adott a cégeknél, hogy egy idő után magasabb pozícióban lehessen dolgozni.
  • A folyamatos képzés, és tanulás lehetőségét szintén a nagyvállalatok tudják biztosítani. A fiatalabbak számára pedig vonzó ez a lehetőség. A képzéseken megszerzett tudást pedig hasznosíthatják a munkahelyükön.
  • A multinacionális vállalatoknál különböző részlegek működnek, az osztályok külön vannak egymástól, kezdve a beszerzéstől-a marketing osztályig. Egy nagyvállalatnál lehetőség adódik arra, hogy a dolgozók tapasztalatot szerezzenek más munkaterületekről, s megismerjék azokat.

Mindent egybevetve legfőképpen az előrejutás, és a béren kívüli juttatások teszik még vonzóbbá a multinacionális vállalatokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük