Megéri takarékoskodni életünk folyamán!

Életünkben lehetnek nehéz időszakok, ilyen időszak ez a mostani, a koronavírusnak köszönhetően. Sokan vannak olyan helyzetben, hogy elveszítik munkájukat, vagy egy ideig arra kényszerülnek, hogy fizetés nélküli szabadságon legyenek. Felmerülhet a táppénz lehetősége is, azonban ez az összeg nem túl sok. Ilyen helyzetekben döbbenünk rá, hogy megéri takarékoskodni!

  • Tegyünk félre havonta legalább 5000 Ft-ot. Noha elsőre nem tűnik túl soknak, de hosszútávon összegyűjtve szép kis összeget gyűjthetünk össze!
  • Érdemes havonta listát készíteni arról, hogy mennyi a kiadás, és mennyi marad a zsebünkben! Célszerű így takarékoskodni! Az sem baj, ha nem tudunk félretenni 5000 Ft-ot, ha csak 2-3000 Ft-ról van szó, az is nagy segítség lehet hosszabbtávon.
  • Ne csak a mai napnak éljünk, hanem gondoljunk a jövőre is! Azért is érdemes takarékoskodni, hogy túlvészeljünk egy ilyen időszakot, mint a mostani.
  • Régóta vágyunk már egy kisebb utazásra, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak? Amennyiben havonta félreteszünk egy bizonyos összeget, egy idő után több mindent megengedhetünk magunknak. Ugyanakkor ésszel játsszunk! Ha meg is valósítjuk egy álmunkat, figyeljünk arra, hogy a megtakarított pénzből maradjon is a vészhelyzetekre!

Ha túlleszünk a koronavíruson, nem árt, ha egy kicsit változtatunk életünkön! Mindezidáig nem voltunk tudatosak a pénzügyek terén? Ezentúl érdemes lesz takarékoskodni, és egy kicsit a jövőre is gondolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük