Jó, ha tudunk idegen nyelven beszélni!

Napjainkban előnyös, ha beszélünk valamilyen idegen nyelven. Jól jöhet a magánéletben, de karrierünk során is. A meghirdetett pozíciók többségénél alapelvárásnak tekinthető a nyelvtudás. Miért jó, ha tudunk idegen nyelven beszélni? Nézzük meg először a karrier szempontjából:

  • Egy állásinterjú során, különösen a multinacionális cégek esetében a HR-es egyik pillanatról a másikra elkezdhet angolul kérdezősködni. Ilyenkor rögtön kiderül, hogy tudunk-e a kérdésekre válaszolni. Már csak ezért is jó, ha tudunk idegen nyelven. Gondoljunk bele… Egy komoly pozíciót veszíthetünk el, ha nem hozzuk ki magunkból a legtöbbet!
  • Ha megkaptuk az állást, utána jön csak a neheze. Egy multinacionális cég akár nemzetközileg is kiterjedt lehet, különböző ügyfelekkel. Velük mindenképpen idegen nyelven kell kommunikálni. Ha jól beszéljük a nyelvet, könnyebben meg tudjuk magunkat értetni, ráadásul az üzlet is sikeres lesz.
  • Jó, ha beszélünk idegen nyelvet, mert manapság amúgy is alap dolog…

Hogyan kamatoztathatjuk nyelvtudásunkat a szakmai életben, hogy ha a magánéletben is jól beszélünk pl angolul?

  • Ha külföldre utazunk, ráadásul egyedül, magunkra vagyunk utalva. Ez ellenállóbbá tehet bennünket, valamint magunknak kell megoldanunk mindent, ha egy váratlan helyzet adódik.
  • Mindez javítja a felismerési, és problémamegoldó képességeinket.
  • Magabiztosabbá tesz bennünket, ha sikeresen megoldunk bizonyos helyzeteket.

Láthatjuk, hogy számos pozitív hatása van annak, ha beszélünk legalább egy idegen nyelvet…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük